Zlatni tivatski jedriličari

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 03. listopada 2016. - 9:18
Autor: 

 

U Tivtu je jučer završeno Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju 2016. koje se održalo u Tivtu u organizaciji JK Delfin i jedriličarskog saveza Crne Gore. Više od 50 jedriličara nadmetalo se u klasama Optimist, Laser 4.7 i olimpijskim klasama Laser Radial i Laser Standard.

Prvenstvo je bilo međunarodno karaktera, veoma uspješno i s potvrđenom perspektivom da postane važan događaj u kalendaru regata sportskog jedrenja. Konkurenciju su ove godine pojačali jedriličari iz susjedne Hrvatske, koja je u jedrenju u svjetskom vrhu, i to jedriličari iz JK Mornar iz Splita i JK Orsan iz Dubrovnika, a iz crnogorskih klubova natjecali su se jedriličari iz JK Lahor iz Kotora, JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog i JK Delfin iz Tivta.

U prva dva dana odjedrene su se tri regate, po zapadnom vjetru jačine od 4 do 10 čvorova. Poslednjeg dana nije bilo regate. Jedriličari su uporno čekali na moru, ali vjetra nije bilo, te je regatni odbor u 15 časova vratio natjecatelje sa regatnog polja, što je i bilo najkasnije vrijeme za mogući start.

Igor Les, iz tivatskog Delfina ponio je titulu državnog prvaka u klasi Laser Standard. U istoj klasi, Alec Cvinar iz dubrovačkog Orsana je drugi i treći je Milivoj Dukić iz JK Jugole Grakalić. U klasi Laser 4.7 za zlato se izborio Ilija Marković, JK Delfin, a jedriličari JK Mornar iz Splita Božo Golubić za srebro i Djani Muhar broncu.

Mlada dubrovčanka Andrea Antunović, JK Orsan zlatna je jedriličarka ovog prvenstva u konkurenciji Laser 4.7 za žene, a srebro je osvojila Mila Noel Tomanović iz JK Delfin.

Nikola Golubović obranio je titulu šampiona u klasi Optimist, srebro je osvojila Josipa Čelanović i fantastičan devetogodišnji Pavle Musić se izborio za broncu, svi iz JK Delfin. U kategoriji djevojčica zlatna je Josipa, srebrna Jovana Kojčinović iz JK Jugole Grakalić i Tatjana Kusovac iz Delfina ponijela je broncu. U kategoriji Optimista do 12 godina Nikola Golubović je ponio zlatnu medalju, Pavle Musić srebrnu i brončanu Jovana Kojčinović iz JK Jugole Grakalić.

U Jedriličarskom klubu Delfin organizirana je dodijela nagrada, koje je za ovu priliku posebno dizajnirala i osigurala kompanija Brand New Tivat. Najboljim jedriličarima nagrade su dodijelili potpredsjednici Općine Tivat Siniša Kusovac i Dejan Maslovar, sekretarka za sport Općine Tivat Darka Ognjanović, Duško Lučić, potpredsjednik Jedriličarskog saveza Crne Gore, zatim Nikola Krsmanović savjetnik za sport Sekretarijata za sport Opštine Tivat i Kristina Škanata, PR Porto Montenegra. Za sve natjecatelje i goste organiziran je ručak i posluženje za koje su pobrinule kompanije Boka Adriatic, restorani ONE i Giardin, Kovinic doo, SL Montenegro, Bonela i kafe Regata, a u tehničkom dijelu potpore prvenstvu osigurali su UNA Montenegro, Slam, Arsenal Elektro, Avel Yahting i Boatservice.