Porto Montenegro sponzorira JK Delfin

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 06. lipnja 2018. - 10:42
Autor: 

Porto Montenegro nastavlja da podržava Jedriličarski klub Delfin iz Tivta, kroz godišnje sponzorstvo u vrijednosti od 3.000 eura, koje će biti usmjereno za intenzivne pripreme mladih jedriličara.

„Izuzetno smo zahvalni na sponzorstvu, i na logističkoj podršci kao i promociji jedrenja. Jedriličari JK Delfin nosioci su titule državnih prvaka u svim klasama Državnog prvenstva Crne Gore - Nikola Golubović, državni prvak u klasi Optimist, Josipa Čelanović, državni prvak u klasi Optimist u konkurenciji djevojčica, Pavle Musić, državni prvak u klasi Optimist do 12 godina, Ilija Marković, državni prvak u klasi Laser Radial i Igor Nikolić, državni prvak u klasi Laser 4.7“, istakao je trener JK Delfin Ilko Klakor.

„Kompanija Adriatic Marinas je višegodišnji prijatelj i sponzorski partner Jedriličarkom klubu Delfin –  jedrenje je tradicionalan sport u Boki Kotorskoj, i kroz ovu, i ostale donacije, želimo da što više podržimo mlade talente u lokalnoj zajednici. Bilo da jednog dana oni postanu vrsni jedriličari i olimpijci u ovom sportu, ili se vremenom fokusiraju na jahting industriju i uslugu, marina za superjahte i luksuzno nautičko naselje Porto Montenegro će biti njihovo dobro okruženje za lični i profesionalni razvoj“, istakla je PR koordinatorica Porto Montenegra Kristina Škanata.

„Posebno ističemo talenat i potencijal Ilije Markovića koji je među najtalentovanije jedriličare planete i kome stručnjaci predviđaju blistavu karijeru. Marković je nedavno debitovao u seniorskoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu, a u avgustu 2018. debituje na Svjetskom prvenstvu u olimpijskoj klasi Laser Standard u Danskoj. Ilija je izuzetno perspektivan jedriličar, na samom početku karijere a njegov cilj je plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024.“, dodao je Klakor.