Posjet delegacije iz Istočne Slavonije Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 06. listopada 2018. - 10:25
Autor: 

U sklopu  Sajma knjiga u Podgorici  delegacija u sastavu: akademik  Milorad Nikčević sa suprugom, potpredsjednik Društva hrvatskih književnika Mirko Ćurić i  tajnik Matice hrvatske, ogranak Osijek  Josip Cvenić boravila je  u Boki kotorskoj  te su tom prigodom posjetili i Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore u Donjoj Lastvi.

Goste je u posjet primio predsjednik HNV-a Zvonimir Deković, koji  im je predstavio aktivnosti hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, probleme s kojima se susreću, kao i kulturne znamenitosti i nematerijalnu baštinu koju Hrvati u Boki njeguju. 

Gosti su predsjednika Dekovića upoznali s književnom aktivnošću i djelatnošću u istočnoj Slavoniji u sklopu Društva hrvatskih književnika i Matice hrvatske Osijek.

 Bilo je riječi i o djelovanju  ogranku Matice hrvatske u Boki kotorskoj.

 Prigodom posjeta razmijenjeni su prigodni darovi, a delegacija iz Osijeka je darovala značajne naslove Hrvatskoj knjižnici ,,Ljudevit Gaj“.  

Posjet delegacije intelektualaca iz Osijeka  svakako je  u znaku najave prilike za  lijepu suradnju i buduće  projekte iz područja književnosti .