Predsjednik Općine o epidemiološkom stanju u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 10. veljače 2021. - 9:01
Autor: 

Foto: Općina Tivat

Predsjednik Općine Tivat Željko Komnenović, situaciju u Tivtu ocjenjuje alarmantnom, a kao posebno zabrinjavajuće ističe informacije medicinskih radnika da se infekcija koronavirusom u nekim slučajevima ponavlja.

Mi smo u četvrtak poslali dopis Institutu za javno zdravlja Crne Gore, koji epidemiološke mjere predlaže Ministarstvu zdravlja. Namjera nam je bila upoznati ih sa situacijom u Tivtu i sugerisati pooštravanje epidemioloških mjera, međutim još uvijek nismo dobili odgovor”, navodi Komnenović. Lokalna uprava danas je uputila i službeni dopis Ministarstvu zdravlja s istim ciljem. 

Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor Općine Tivat sprovodi kontrole poštovanja epidemioloških mjera. Služba zaštite i Komunalno poduzeće sprovode redovne dezinfekcije javnih površina, institucija i ustanova. “Radimo sve što je u moći lokane uprave. Očekujemo da nadležni državni organi propišu rigoroznije mjere i nadamo se što skorijem obezbjeđivanju vakcine”, rekao je predsjednik Općine.

Po podacima Epidemiološke službe Doma zdravlja, u Tivtu je na dan 8.2. zabilježeno 329 aktivnih slučajeva obolijevanja od koronavirusa. “Jutros sam razgovarao sa direktoricom Doma zdravlja dr Jasminkom Anđelić i obaviješten sam da testova ima dovoljno, ali da je medicinsko osoblje na ivici snaga”, naveo je predsjednik u jučerašnjem razgovoru s novinarima.