Predstavljanje knjige „Bokobran – razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 26. siječnja 2023. - 10:28
Autor: 

Predstavljanje knjige „Bokobran – razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske“, autorice Nevenke Šarčević, održat će se u subotu, 28. 1.,  u katedrali sv. Tripuna,  s početkom u 19 h.

„Knjiga „Bokobran“ nastala je na temelju razgovora koje je Nevenka Šarčević kao urednica emisije „Bokobran“ na Radio Duxu  vodila tijekom pet godina svoga rada, s velikim brojem sugovornika, među kojima su i najeminentniji stručnjaci s područja bokeljistike, povijesti, povijesti umjetnosti, zaštite kulturne baštine i kulture generalno, iz Hrvatske i Crne Gore, te predstavlja jedinstveni i mozaični novi doprinos poznavanju kulturne baštine Boke Kotorske. Bogato opremljenu profesionalnim fotografijama Paola Mofardina, knjigu je uredila dr. Katarina Horvat Levaj, a objavljena je izdanju ArTresor naklade te Hrvatskog Instituta za povijest umjetnosti, dok je suizdavač Kotorska biskupija“.

„Opsegom, disciplinarnom raznolikošću, brojem sugovornika i probranim temama knjiga Nevenke Šarčević Bokobran -Razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske vrijedna su dopuna bokeljistici, dakle publicistici koja se bavi, istražuje i tumači Boku kotorsku i njezin specifičan povijesni i kulturni identitet.“ (iz recenzije akademika Radoslava Tomića)