Projekt „Zajedno za zajednicu“

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 27. studenog 2015. - 9:05
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro predstavila je jučer svoj koncept društveno -odgovornog djelovanja i projekt  „Zajedno za zajednicu“  na regionalnoj konferenciji o filantropiji pod nazivom  „Filantropija na Zapadnom Balkanu: investicija za budućnost“, koja se održava od 24. do 27. prosinca u Beogradu.

Skup je okupio EU delegacije, individualne i korporativne filantrope, kancelarije za suradnju s civilnim društvom, medije, ali i neprofitne organizacije i fondacije iz svih zemalja regije, a organizator je bila fondacija Katalist koja se bavi unapređenjem filantropije u regiji i pruža podršku TACSO-u, (www.tacso.org) - programu EU.

Kao drugačiji koncept društvene odgovornosti, kompanija Adriatic Marinas uvela je program  „Zajedno za zajednicu“, u kome zaposleni dobivaju slobodan dan kako bi sudjelovali  u akcijama u gradu, koje organizira i financira kompanija, u suradnji s gradskim institucijama – od uređenja dječjih igrališta, škola, brojnih ekoloških akcija, preko rekonstrukcije sportskih terena i parkova. Projekt „Zajedno za zajednicu“  naišao je na pozitivne povratne informacije od panelista.

„Projekt je pohvaljen kao svojevrstan inovator u konceptu filantropije u regiji, ali i u zemljama EU, gdje je praksa da se ulaže novac i znanje, ali ne i vrijeme, posvećenost, ideje i kreativnost, kao što je slučaj s projektom  „Zajedno za zajednicu“. Kroz kreativne panel diskusije i radionice, prošli smo svojevrsnu obuku kako implementirati strategiju filantropije u okruženju, poticati strateško djelovanje DOP-a u drugim kompanijama kroz zajedničke projekte, i uticati  na percepciju javnosti o korporativnom davanju“, istakla je na regionalnoj konferenciji PR koordinator Porta Montenegra Kristina Škanata, koja je ovom prilikom sudjelovala  u nizu radionica posvećenim inovacijama kad je DOP u pitanju, usavršavanju u korporativnom komuniciranju sa zajednicom, ali i razgovarala s nekim od najznačajnijih predstavnika društveno-odgovornih kompanija Zapadnog Balkana.

Od početka izgradnje marine i naselja Porto Montenegro do sada, kompanija Adriatic Marinas je od 2009. godine za donacije, stipendije, sponzorstva i potporu tivatskoj zajednici izdvojila više od dva i pol  milijuna eura. I naredne kalendarske godine kompanija će podržati brojne kulturne, edukativne, ekološke, zdravstvene i sportske inicijative na području Općine Tivat i Boke kotorske, u cilju postizanja sve kvalitetnijeg života lokalne zajednice. Kompanija Adriatic Marinas trenutno je u fazi prikupljanja samoinicijativnih projekata pojedinaca, NVO-a i institucija koje se bave društvenom djelatnošću, a koji će biti realizirani tijekom 2016. godine.