Još jedna nagrada za Porto Montenegro

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 18. rujna 2014. - 13:22
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas - Porto Montenegro, dobitnik je godišnjeg priznanja za društveno-odgovorno poslovanje koje dodjeljuje Unija Poslodavaca Crne Gore. U kategoriji briga za zajednicu velikih poduzeća, projekt društveno-odgovornog poslovanja Porto Montenegra, koji nosi naziv Zajedno za zajednicu, okarakteriziran je kao primjer dobre prakse DOP-a.

Na svečanoj ceremoniji, priznanje je uručeno izvršnom direktoru Oliver Corlette-u, koji je istakao da je kompanija Adriatic Marinas dio lokalne zajednice, i da je projekt "Zajedno za zajednicu" prvi projekt ovakve vrste u Crnoj Gori, čiji koncept podrazumijeva da zaposleni od strane Borda direktora dobijaju plaćen slobodan dan kako bi se posvetili projektu po izboru. Svi zaposleni, bez obzira na status, moraju uzeti sudjelovanje u jednoj od akcija, a akcije se sprovode u bliskoj suradnji s  institucijama na teritoriji općine Tivat. Dobrim radom i uspješnim prvim projektom, pokazano je da je pažljivo, dugoročno i održivo planiran, te da će imati kontinuitet i u 2015.godini.

Za samo šest mjeseci, u realiziranju akcija u sklopu ovog projekta sudjelovalo je  preko 120 volontera iz kompanije Adriatic Marinas, i uloženo preko 45.000 eura u realiziranju istih: uređenje Malog gradskog parka u centru grada Tivta, uklanjanje grafita snogometnog stadiona "Arsenal", rekonstruiranje stadiona za mali nogometu Velikom gradskom parku,  dobrovoljno darivanje krvi i akcija uređenja košarkaškog i fudbalskog terena u Velikom gradskom parku.

Od 2009. godine, od početka izgradnje marine i naselja Porto Montenegro do sada, kompanija Adriatic Marinas za donacije, stipendije, sponzorstva i podršku tivatskoj zajednici izdvojila je više od dva milijuna eura, a ovim projektom ne želi samo da pruži financijsku pomoć, već da vodi akcije u kom će zaposleni darivati svoje vrijeme, ideje, posvećenost i učinak, u poboljšanju kvalitete života.

Evaluacioni odbor za dodjelu Nagrade za DOP, bio je u sastavu: prof. Dr Milivoje Radović, Ekonomski fakultet Podgorica, dekan; Daliborka Pejović, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, državni sekretar; Tatjana Perović, Unija slobodnih sindikata Crne Gore (umjesto dr Vladimira Pavićevića); Marina Vuković, Centar za razvoj nevladinih organizacija, zamjenica izvršne direktorice; Darko Ivanović, Građanska alijansa; Ana Rašović, UPCG, šef Sektora za ekonomiju.