Promoviran Dubrovački zimski festival

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 30. studenog 2017. - 10:02
Autor: 

Jučer je u Galeriji solidarnosti u Kotoru  održana promocija Dubrovačkog zimskog festivala, koji će se ove godine održati  četvrti put. Na početku, nazočne je pozdravila PR  Dubrovačkog zimskog festivala Franćeska Vlašić, koja je istakla da će ovogodišnji Festival biti s ponudom najbogatiji do sada te program Festivala počinje 2.12., u  19 sati, na Stradunu, kada će se  upaliti prva adventska svijeća. Nakon toga, u 19 sati i 30 minuta slijedi paljenje dekorativne božićne rasvjete, a u 21 sat koncertom Gibonnija će službeno započeti Festival. Također su nazočne s ponudom Festivala upoznali načelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Ana Hilje, načelnik Upravnog odjela za turizam Marko Miljanić, kao zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić. Promociji je nazočila i sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Jelena Vukasović. Festival  donosi brojne sadržaje, koji će se održati na  više lokacija u starom gradskom jezgru i drugim dijelovima grada.

"Na radost najmlađih, popularni Zlatni medo sa Straduna će ove godine dobiti svoj park u Pilama, a postat će prava festivalska maskota i sudjelovati u dječjim programima koji uključuju druženje s vilenjacima i likovima iz bajki, pričanja bajki, crtanja Djedu, te brojne radionice i programe za najmlađe. Već u petak, 1. 12., u Dubrovnik stiže Medova seka koja će biti prava atrakcija za djecu. Posebne autobusne linije Christmas pass povezivat će  različite lokacije na kojima će se obilježavati proslava božićnih i novogodišnjih svečanosti. Autobusne linije gradskog prijevoznika "Libertas" su u vrijeme trajanja festivala, za građane i posjetitelje  besplatne od 17 sati“- rekla Franćeska Vlašić, PR  Dubrovačkog zimskog festivala.

"Tu su i redoviti nastupi našeg Folklornog ansambla Linđa ispred najljepše pozornice, ispred sv. Vlaha, koji će se   odvijati  svake subote u prijepodnevnim satima. Od ostalih ustanova, vrijedi spomenuti naše kazalište koje se ove godine priključuje, zajedno s  ostalim ustanovama, proslavi obilježavanja 250 godina smrti Marina Držića". U Dubrovniku je sniman  i dio filma Ratovi zvijezda. Ove godine ćemo imati ekskluzivnu pretpremijeru te epizode, koja će se održati 13. prosinca u našem Kinu" – rekla je Ana  Hilje  istaknuvši  da su dubrovačke ustanove kulture pripremile bogat program za sve  posjetitelje.

Načelnik Upravnog odjela za turizam Marko Miljanić je istakao ponudu smještaja rekavši da će cjenovno biti dostupno za sve posjetitelje od hotela, do privatnog smještaja.

Zamjenica gradonačelnika grada Dubrovnika Jelka Tepšić izrazila  je zadovoljstvo ovogodišnjom suradnjom  Dubrovnika i Kotora. "Mi dijelimo puno toga zajedničkog, dakle, oba grada su  UNESCO-va grada i stoga se ponosimo onim što imamo i što smo naslijedili. Kroz zimske programe mi pokušavamo Dubrovnik prezentirati  tržištima i regiji kao odredište za kraće zimske odmore što nam je zapravo jako važno kako bismo postigli naš cilj, a to je cjelogodišnje turističko poslovanje" – kazala je Tepšić.

Program Dubrovačkog zimskog festivala će trajati do 7. 1. 2018. Pogledajte program u cijelosti.