Proslavljen patron dobrotske Župe - sv. Matej apostol

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 22. rujna 2015. - 10:06
Autor: 

Jučer su vjernici dobrotske Župe svetog Mateja proslavili svoga patrona, Sv. Mateju - apostola.

Svečanu svetu Misu predvodio je kotorski biskup, monsinjor Ilija Janjić, a euharistijskom slavlju nazočili su i svi svećenici Kotorske biskupije.

 

Monsinjor Ilija Janjić je u svojoj propovijedi istakao važnost jačanja vjere, molitve, jer se vjerom u Boga i snagom molitve može ispuniti praznina koju možda nosimo u sebi.

"Kao što kaže Sveto pismo, jedan križ, jedna vjera, to će biti jedna snaga, jedno srce i jedna duša. To je danas potrebno i nama kao predvodnicima crkve, i vama dragi vjernici, kako biste svjetlom istine svijetlili i vi, da budete snaga ovoga maloga stada.
Sveti Mateju, apostolu, tvoji vjernici ovdje u Dobroti imaju tebe za zaštitnika, pa im daj snage i jakosti da idu za Kristom, da slijede Krista, da svjedoče za Krista da bi mogli tako stvarati novo jezgro, novu snagu za budućnost ove naše Biskupije".

 

Župnik Svetog Mateja don Ante Dragobratović na kraju Mise zahvalio je nazočnim svećenicima i vjernicima cijele Kotorske biskupije koji su svojom nazočnošću uzveličali euharistijsko slavlje. "Danas slavimo blagdan našeg nebeskog zaštitnika. Zahvaljujemo se dragom Bogu, našem nebeskom zaštitniku na ovom danu, na ovom daru i ovakvom  lijepom i ugodnom osjećanju".

 

Župa svetog Mateja ove godine proslavlja i 200. obljetnicu donošenja relikvije predragocjene krvi Kristove.