Radni posjet ministra Bogdanovića Općini Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 04. listopada 2018. - 9:04
Autor: 

Jučer je Općinu Tivat posjetio ministar kulture Aleksandar Bogdanović te je tom prigodom razgovarao s predsjednikom Općine Sinišom Kusovcem, kao i predstavnicima kulturnih institucija u Tivtu.

On je izrazio zadovoljstvo radnim posjetom Tivtu i prilikom za razgovor o dosadašnjoj suradnji u oblasti kulture, kao i o budućim pravcima razvoja kulturne politike u tivatskoj općini.

„Želio bih pohvaliti Opštinu Tivat na implementaciji Zakona o kulturi, s obzirom da su jedna od malobrojnih opština u Crnoj Gori koja je već uveliko započela implementaciju ovog zakona kroz donošenje opštinskog programa razvoja kulture za period od 2015. do 2020. godine i formiranje Savjeta za kulturu kao savjetodavnog tijela predsjednika za oblast kulturnih politika u ovoj Opštini“, kazao je Bogdanović.  

On je naglasio vidljivost procesa transformacije kulturnih ustanova i institucija razmatrano osnivanje novih kulturnih ustanova kao Narodne biblioteke i muzeja, ističući da Tivat ima punu potporu Ministarstva kulture. Naglasio je i punu potporu festivalu Mediteranskog teatra Purgatorije, a također je razmotrena mogućnost osnivanja Gradskog pozorišta, kao i međunarodnog festivala dokumentarnog filma, a u planu je i modernizacija bioskopa.

Tijekom posjeta ministar je obišao i Porto Montenegro, u kojem se, u suradnji se općinskim institucijama, kulture odvijaju brojni kulturni programi.