Ministar Bogdanović posjetio istaknutog crnogorskog umjetnika Voja Stanića

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 13. rujna 2018. - 11:03
Autor: 

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović posjetio je u Herceg Novom istaknutog crnogorskog slikara i kipara  Voja Stanića, koji je nedavno proslavio 94. rođendan.

Tom prigodom ministar Bogdanović je istakao da ima posebnu čast i zadovoljstvo  razgovarati s umjetnikom,  koji je ostavio neizbrisiv trag u povijesti crnogorske, europske, ali i svjetske likovne umjetnosti.

Ministar Bogdanović je priopćio da bi crnogorska publika s velikim zadovoljstvom ponovno vidjela izložbu slika posebnog umjetnika kakav je Vojo Stanić i naglasio da bi Ministarstvo kulture s izuzetnim zadovoljstvom bilo jedan od organizatora ovakvog događaja.

Veliki uspjeh, djela nemjerljive kvalitete  i brojne izložbe,  koje je tijekom dugog stvaralačkog perioda Stanić imao, ne smiju biti zaboravljeni, istakao je ministar Bogdanović.

Stanićev izuzetni umjetnički uspjeh najprije se ogleda u broju i karakteru izložbi koje do sada kao autor imao. Samo neke od njih su predstavljanje Crne Gore na 47. Venecijanskom bijenalu 1997. godine, brojne samostalne izložbe u Crnoj Gori, ali i diljem svijeta . U Umjetničkom muzeju Crne Gore na Cetinju, njegove slike su dio stalne postavke. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada za svoj slikarski rad, koji nadilazi okvire europskog kontinenta.