Sastanak Kolinde Grabar Kitarović s Dekovićem i Vuksanovićem

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 14. svibnja 2017. - 11:26
Autor: 

Jučer su se u Budvi sastali predstavnici organizirane hrvatske zajednice u Crnoj Gori, Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća i Adrijan Vuksanović, zastupnik Hrvatske građanske inicijative u crnogorskoj Skupštini, s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Deković je tijekom razgovora upoznao Predsjednicu s brojnim aktivnostima Vijeća u prethodnom četverogodišnjem mandatu, koji su ovu krovnu instituciju Hrvata u Crnoj Gori učinili prepoznatljivom na kulturnom i uopće društvenom polju. On je istakao značaj budućih projekata za hrvatski puk, pri čemu je iskazao uvjerenje da će Hrvatsko nacionalno vijeće i u narednom razdoblju biti sudionik vrijednih manifestacija na korist, ne samo pripadnika hrvatskog naroda, već svih koji cijene kulturu i sve što ona predstavlja.

Vuksanović je zahvalio Predsjednici što opet nije propustila prigodu, kad je u Crnoj Gori, da se i pored zahtjevne agende, susretne s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine. U kratkom nagovoru Vuksanović je  obrazložio trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori iz kuta jedine stranke Hrvata, Hrvatske građanske inicijative, kao i doprinos koji su dali i daju Hrvati na prosperitetu crnogorskog društva.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović istakla je zadovoljstvo djelovanjem i zalaganjem hrvatskih političkih predstavnika, kako na promociji države u kojoj žive, Crne Gore, tako i na očuvanju identiteta i samosvjesnosti.

Na koncu razgovora predstavnici Hrvata u Crnoj Gori poklonili su Kolindi Grabar Kitarović životopis bl. Gracije iz Mula, kao i ikonicu s Blaženikovom relikvijom.