Sergej predstavlja orkestar mladih talenata

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 30. srpnja 2019. - 9:42
Autor: 

Jedan od najomiljenijih crnogorskih pjevača svih generacija, Sergej Ćetković, nastupa na KotorArt Don Brankovim danima muzike u srijedu, 31. 7., na Ljetnjoj pozornici u Kotoru, s početkom u 22h, gdje će predstaviti svoje pjesme, a u tome će mu pomoći, pored benda, učenici dvije muzičke škole, kotorske Vida Matjan i beogradske Mokranjac. Ovaj orkestar, sastavljen od mladih talenata, kojim dirigira Milica Đokić, bit će glazbena potpora i učenicima ovih škola, harmonikašu Bošku Tujkoviću i oboisti Filipu Bosiljčiću, koji će svirati kao solisti.

“Ono što se trudimo svake godine na Coca-Cola Stage-u je da osmislimo originalne koncepte datih koncerata. Ovog puta, posebno nam je zadovoljstvo jer smo pružili priliku mladim, talentovanim muzičarima da nastupe i dijele scenu sa popularnim pjevačem poput Sergeja Ćetkovića”, istakli su iz PR službe Festivala.

Sergej Ćetković završio je Osnovnu i Srednju muzičku školu Vasa Pavić u Podgorici, a potom upisao teoretski odsjek na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Na glazbenu scenu stupio je 1986. godine, kada je na Festivalu Naša radost, u Podgorici, osvojio drugo mjesto. Solističku karijeru započeo je s pjesmom Bila si ruža, nastupom na Festivalu Sunčane skale, 1998. godine, u Herceg Novom, a prvi album Kristina objavio 2000. godine, nakon nastupa na Budvanskom festivalu. Uslijedili su albumi Budi mi voda, Ostaću sam, Nikada, Kad ti zatreba i dr. Dobitnik je brojnih nagrada, više godina proglašavan je pjevačem godine na Radijskom festivalu, a predstavljao je Crnu Goru na Euroviziji 2014. godine.