Sjajan ples tivatskih maturanata

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 19. svibnja 2017. - 14:13
Autor: 

Točno u 12 sati maturanti SMŠ „Mladost“ i Srednje muzičke škole iz Tivta na obali Pine zaplesali su jubilarni, deseti po redu, ples  „Quadrille“ , uz glazbu poznatog kompozitora Straussa . Koreografiju ih je učila učiteljica plesa Verica Urošević, iz Sportsko plesnog kluba „Bellisima“.

Ovim plesom maturanti su obilježili desetu godinu sudjelovanja grada Tivta na Quadrilla European dance festival-u, na kome je sudjelovalo još 58 gradova iz Europe, s ciljem da obore Guinnessov rekord u kategoriji najveći sinkronizirani ples na svijetu.

Nazočnima se obratila predsjednica Općine dr. Snežana Matijević, koja je maturantima čestitala kraj škole: „U ovom je plesu toliko simbolike. Najljepši taktovi za korake u budućnosti. Plešemo zajedno sa cijelom Evropom u istom trenutku, prelazeći tako rastojanja i prepreke postajući zajedno dio boljeg svijeta kojeg ćete, sigurna sam, stvarati“.

Ravnateljica SMŠ „Mladost“ Jovanka Vujačić je istakla kako se maturanti od srednje škole opraštaju na najbolji način – plesom, te kako je ovo poseban dan, kako za njih, tako i za njihove roditelje, profesore  i  razredne starješine.

„Na ovim životnim stazama od vas se očekuju brzi, smisleni odgovorni i etički postupci. Postoje stvari za koje vas nismo mogli pripremiti i za koje niste mogli saznati iz knjiga. Budite ponosni i samouvjereni, budite spremni da učite i da se doživotno usavršavate“, poručila je maturantima ravnateljica Srednje muzičke škole Tivat, Pina Bubanja.

Đak generacije, Božidar Ašanin, istakao je kako danas s ponosom mogu reći da su generacija koja je uspješno završila sve svoje obaveze, i kako su, iako nije bilo nimalo lako, došli do svog cilja. Ašanin se zahvalio profesorima i roditeljima što su im pomogli da se razviju u odgovorne i sposobne mlade ljude, te da će se truditi da i dalje budu uspješni.

 

European dance festival Quadrille organizirala je Općina Tivat, Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti,  u suradnji sa SMŠ „Mladost“.