Svečanost povodom obilježavanja Dana voda u Općini Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 19. ožujka 2016. - 11:06
Autor: 

Vodacom već tradicionalno obilježava Svjetski dana voda, koji se na globalnoj  razini održava 22. ožujka. Povodom Dana voda 2016. godine, koji se u svijetu obilježava pod motom „Voda i poslovi", Vodacom je kreirao edukativni flajer s ciljem promocije vrijednosti vode i neophodnosti racionalnosti.

U organizaciji Vodacoma i Zelenog tima Općine  Tivat i uz sudjelovanje učenika JU OŠ Drago Milović – Tivat, u utorak 22. ožujka u 12 sati, u Multimedijalnoj dvorani  Općine  Tivat održat će se svečanost povodom obilježavanja Dana voda. Flajer Vodacoma će biti distribuiran u općinama Tivat, Kotor, Herceg Novi, Bar i Ulcinj.

Prve važne preporuke o problemima vezanim za vodu i vodne resurse bile su formulirane  na konferenciji Ujedinjenih nacija o vodama,  koja je održana 1977. godine u Mar del Plati (Argentina). Skupština UN – a je rezolucijom od 22. ožujka 1993. godine odlučila da se 22. ožujak svake godine obilježi kao Svjetski dan voda i da se na taj dan, diljem svijeta, posebno skrene pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse. Prema procjenama stručnjaka, jedna milijarda ljudi nema pristup pitkoj vodi, a dvije  milijarde živi bez osnovnih sanitarnih uvjeta.

Bližimo se vremenu kada će potreba za vodom premašiti zalihe, jer prema procjenama već u narednih 20 godina, količina čiste pitke vode na svijetu će se smanjiti za trećinu. S tim na umu, vodu moramo štititi i štedjeti svaki dan, na svakom mjestu i u svakoj prilici i na taj način svako od nas dati svoj doprinos očuvanju ovog važnog resursa.