Tivat proslavio svoj dan

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 21. studenog 2018. - 13:25
Autor: 

Svečanim defileom Bokeljske mornarice, uz pratnju Glazbeno prosvjetnog društva Tivat obilježen je početak Dana Općine Tivat.

Državnu zastavu barjaktaru Bokeljske mornarice Graciji Nikoliću predao je predsjednik Općine Siniša Kusovac, nakon čega je povorka krenula prema Gradskoj rivi Pine, gdje je odigrano Kolo Svetog Tripuna. Ceremoniji su nazočili i potpredsjednici Općine Ilija Janović i Dejan Maslovar te predstavnici općinskih sekretarijata, kao i predstavnici pobratimskih gradova Uba, Sremskih Karlovaca, Novog Sada i Konjica.

Na početku svečane sjednice, održane u Općini Tivat, nazočne je pozdravio predsjednik Skupštine Općine Tivat Ivan Novosel, koji je izrazio zahvalnost svima na dolasku te poželio sretan Aranđelovdan, kao i Gospu od Zdravlja, svima koji slave.

„Praznici su uvijek vrijeme da se u svečanom raspoloženju prisjetimo rezultata i predstavimo planove. Naš Tivat je kao uspješan brend Crne Gore, zahvaljujući dinamičnoj reformi lokalne zajednice, stvorio neophodne preduslove za ekonomski prosperitet dajući time značajan doprinos razvoju Crne Gore. Tivat je turistička destinacija u Crnoj Gori u koju se rado dolazi. On je investiciona destinacija koju, kao svoj dom, vide prestižni globalni investitori i kompanije čija ulaganja su doprinijela da Tivat, ne samo bude motor turističkog i ekonomskog razvoja juga već i Crne Gore, i prepoznatljiva destinacija na Mediteranu.
U Tivtu se realizuju projekti vrijedni ukupno oko dvije milijarde eura. Prepoznali smo razvojne šanse. Njihovom uspješnom realizacijom Tivat je danas među najprestižnijim turističkim destinacijama Mediterana. Pred nama je sada izazov da u tom redu Tivat bude među najboljima. Odgovoran odnos i temeljni planovi Opštine Tivat dobili su svoj izraz u Strateškom planu razvoja Opštine Tivat. Promišljeno i odgovorno, složni u želji da naš grad ostvari i potvrdi mjesto lidera u razvoju cijele zemlje, energiju razvoja po kojoj je Tivat prepoznat, pretočili smo u ključne ciljeve“, istakao je Kusovac, također čestitajući današnje blagdane.

U glazbenom dijelu današnje sjednice nastupili su učenici Muzičke škole Tivat, uz pratnju dirigentice Martine Vuksanović.

Među nazočnima prisustvovali su: ministrica u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišć, konzul gerant Marijan Klasić, kao i predsjednik HNV-a Zvonimir Deković.