Tivat - prve mjere OTZS- a

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 29. lipnja 2020. - 14:22
Autor: 

Povodom novonastale situacije održan je sastanak Općinskog  tima za zaštitu i spašavanje Tivat (OTZS) i dogovoreno sljedeće:

 - Da Služba zaštite i spašavanja Tivat (SZS) dezinficira javne površine JPU “Bambi” kao i Doma zdravlja;

- SZS, u suradnji sa Komunalno DOO Tivat, da pripremi plan dalje dezinfekcije javnih površina grada;

- Komunalna policija i inspekcija da pojačaju kontrolu sprovođenja mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).

- Sve ustanove, službe i poduzeća da poduzmu dalje mjere iz svoje nadležnosti, a u skladu sa preporučenim mjerama NKT.

 OTZS je uputio apel građanima, koji su testirani na koronavirus, da ostanu u samoizolaciji do rezultata testa. Trijažna ambulanta je u pripravnosti u JU Dom zdravlja Tivat

Općinski tim je pozvao sugrađane da ponovo pokažu visok stepen odgovornosti i poštuju preporučene mjere NKT i OTZS kako bi se suzbilo dalje širenje virusa, a dvije osobe pozitivne na koronavirus što prije oporavile. Obvezne mjere su upotreba maski u zatvorenim javnim prostorima, fizičko odstojanje te higijena i dezinfekcija ruku i prostora.

 “Oprez i odgovornost će nam pomoći da opet zajedno uradimo sve i uspješno okončamo epidemiju. Naši sugrađani su već pokazali visok stepen brige za svoje okruženje i nema razloga da to ne bude tako i ovoga puta. Svi imamo iskustva i moramo biti odgovorni prema svom i zdravlju sugrađana kao i onih koji će u Tivat dolaziti narednih mjeseci. Sada je na nama da pokažemo da smo naučili da bezbjedno živimo sa koronavirusom”, poručio je predsjednik OTZS dr. Siniša Kusovac.