Treći Međunarodni festival folklora u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 19. lipnja 2024. - 9:59
Autor: 

Treći Međunarodni festival folklora “Oj talasi talasajte - Kotor 2024”, u organizaciji Folklornog ansambla “Nikola Đurković”, a pod pokroviteljstvom Općine Kotor i Ministarstva kulture i medija Crne Gore, bit će održan od 20. 6.do 24. 6., u Kotoru.
Festival je na svjetskoj listi festivala folkora “Cioff”- organizacije pri UNESCO-u. Pored kotorskog Folklornog ansambla "Nikola Đurković" nastupit će više od 400 sudionika iz Kolumbije, Poljske, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i odabrani ansambli iz Crne Gore. U okviru programa Festivala predviđeno je više aktivnosti, a ulaz je slobodan.
"U četvrtak 20. juna od 20 sati u velikoj sali Mjesne zajednice Škaljari, otvorićemo izložbu narodnih nošnji Crne Gore, iz našeg fundusa nošnji, koja će za posjetioce biti otvorena do nedjelje. Svečano otvaranje festivala predviđeno je u petak 21. juna na Ljetnjoj pozornici od 21 sat, a u isto vrijeme i na istoj lokaciji u subotu 22. juna biće održan koncert. U nedjelju 23. juna od 10 sati učesnici će se predstaviti mini koncertima na trgovima Starog grada, a od 21 sat priredićemo zajednički koncert na trgu u Risnu”, istakao je Predrag Šušić, direktor Festivala.
Zlatni sponzor Festivala je Turistička organizacija Kotor, a sponzori “Luka Kotor” i Kulturni centar “Nikola Đurković”. Partner projekta je NS CIOFF Crne Gore. Realizaciju festivala su pomogli i brojni prijatelji festivala.