Uvođenje WiFi signala u OŠ Drago Milović

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 02. svibnja 2018. - 8:32
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas, koja je matična kompanija projekta Porto Montenegro, financirat će uvođenje WiFi signala u OŠ Drago Milović i u njenom dvorištu - kompletna investicija projekta koju Adriatic Marinas realizira  sa kompanijama Saga Montenegro i Optoinženjering, i koje također  svoj doprinos realizacije projekta rade besplatno u cilju potpore  obrazovanju u lokalnoj zajednici, iznosi preko 25.000 eura.

„Prilikom modernizacije postojece IT infrastrukture u Porto Montenegru pojavila se prilika doniranja WiFi mrezne opreme.  S obzirom da je Porto Montenegro trenutno jedna od najmodernijih i digitalno najopremljenijih marina u svijetu, a naročito zbog planova koji će ubrzo Porto načiniti destinacijom za razvoj digitalnih rešenja, smatrali smo da je bitno doprinijeti i digitalizaciji sredine u kojoj se Porto Montenegro nalazi.  Mališani najbrže uče i s lakoćom se uklapaju u nove trendove.  Za razliku od nas starijih za njih to nije novi trend to je samo način funkcionisanja današnjice.  Pokrivanje unutrašnjosti kao i dvorista škole WiFi signalom će takođe doprinijeti njihovoj edukaciji.  Zadovoljstvo nam je da u saradnji sa našim dugogodišnjim partnerima doprinesemo razvoju lokalne zajednice i modernizujemo naše obrazovne ustanove“, ističe Senior IT menadžer Porto Montenegra Predrag Milutinović.

Projekt će biti realiziran  tijekom ljetnog  raspusta u OŠ Drago Milović. Suvremena tehnologija pomaže i obrazovnom sektoru u osuvremenjivanju samih procesa učenja, ali i u motiviranju djece- već u ranoj fazi odrastanja razumiju se  u suvremene tehnologije i nauče da na najbolji način iskoriste potencijale koje ona donosi. Kompanija Saga Montenegro će na ovom projektu instalirati i podesiti opremu besplatno, u cilju što boljih rezultata kada je obrazovni ciklus u pitanju.

„Dobra internet neophodan je uslov i prvi korak ka osavremenjivanju nastave i kreiranju škola budućnosti, po modelu razvijenih zemalja, kakve i naša djeca zaslužuju. Partnerstva ovog tipa imaju za cilj da pomognu lokalnoj zajednici, ali i da podstaknu ostale pojedince i kompanije na kolektivnu akciju“, dodao je izvršni direktor Saga Montenegro Ivan Bojanović. 

Zadovoljstvo projektom ističe je i izvršni direktor  Optoinženjering-a iz Podgorice Vladimir Slavić, čija kompanije surađuje sa Porto Montenegrom od početka izgradnje tivatske marine Porto Montenegro u domenu izgradnje telekomunikacijske infrastrukture:   „Dajemo svoj doprinos modernizaciji i poboljšanju uslova za rad u ovoj obrazovnoj instutuciji, i sretni smo što smo dio ove inicijative ističe Slavić, čija kompanija je takođe pružila svoje usluge besplatno u ovom projektu“.

 

„Koristim priliku da istaknem da je Adriatic Marinas dugogodišnji prijatelj škole, koji pomaže unaprjeđenju kvaliteta obrazovanja od najranijih školskih dana. Tako je u prethodnom periodu renovirana školska biblioteka, opremljen muzički kabinet, IT učionicama,  a sada je uslijedila i ova donacija. U ime svih kolega i učenika, iskreno se zahvaljujem timu AM-a koji je cijeneći značaj uvođenja suvremene tehnologije“ , istakla je ravnateljica OŠ Drago Milović  Ružica Lazarević.