Ženski parlament

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 24. veljače 2015. - 12:15
Autor: 

Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, jednom godišnje organizira Ženski parlament, a  povodom 8.ožujka , Međunarodnog dana žena, s ciljem promocije ženskih ljudskih prava u Crnoj Gori. Tom prigodom članovi Vlade Crne Gore odgovaraju na pitanja sudionica, predstavnica ženskih grupa parlamentarnih partija, kao i predstavnica civilnog društva.

Skup se  tradicionalno organizira   s ciljem unaprijeđenja ženskih ljudskih prava, posebno u svijetlu procesa europskih integracija. Je li žena u 21. stoljeću u Crnoj Gori jednaka u svim aspektima života s muškarcem  ili još uvijek nailazimo na otpor? Moramo eliminirati  sve oblike  diskriminacije da bismo se demokratski razvijali.

 

Ovom prigodom će  pitanje postaviti ministru prosvjete  predsjednica Općinskog odbora HGI-ja Kotor Ljiljana Velić, a nazočit će i  zastupnica u Parlamentu Crne Gore Ljerka Dragičević, koja je i članica Odbora za rodnu ravnopravnost, kao i Tanja Bakalbašić- savjetnica  ministrice u Vladi Crne Gore Mariji Vučinović.