„Stihom i bojom u korčulanski kamen i val"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 22. studenog 2019. - 8:33
Autor: 

„Zajednica Hrvata i prijatelja - Crna Gora" će 22. i 23. studenog biti gost Hrvatskom glazbenom društvu Sveta Cecilija s otoka Korčule i tom prigodom realizirati projekat „Stihom i bojom u korčulanski kamen i val", čiji je financijski pokrovitelj Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Povodom proslave Dana udruge HGD Sveta Cecilija u petak, 22. studenog, predviđen je zajednički program, koji počinje misom u katedrali sv. Marka u 17.30h, u 18.30h u Centru za kulturu Korčula bit će otvorenje samostalne izložbe Mirka Dragovića "Lavirint duše" i Vesne Oborine "Između mora, kamena i neba", a zatim će u 19.30h udruga domaćin imati svečani program u kino dvorani i tom prigodom izvesti morešku „Očevi i sinovi" specijalno osmišljenu za ovu priliku.

U subotu, 23. studenog, u društvenim prostorijama udruge HGD Sveta Cecilija održat će se pjesnička večer „Zajednice Hrvata i prijatelja - Crna Gora" pod nazivom „Kamen i val". Sudionici programa su pjesnici: Marin Čaveliš, Vesna Oborina, Vjera Bojanić, Koraljka Nikčević i Anita Šimurina. Svrha susreta i kulturne suradnje između dvije udruge jeste jačanje spona između Hrvata izvan Republike Hrvatske s Hrvatima u Domovini, poticanje i promoviranje međunarodne suradnje. Na tom tragu već je isplanirana uzvratna posjeta HGD Sveta Cecilija hrvatskoj nacionalnoj manjini u Crnoj Gori.