POŠTOVATI ZAKONSKI ROK – ( HGI Samostalan izlazak )

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 15. ožujka 2016. - 11:54
Autor: 

Hrvatska građanska inicijativa podržava većinsku odluku Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore da se u dnevni red za sjednice zakazane za 22. ili 23. ožujka ove godine ne uvrsti prijedlog zakona o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi. Više je razloga za takvu odluku, a dva su posebice značajna:
- Zahtjeve za produženje mandata odbornika Skupštine Opštine Tivat, čime bi se stvorile pravne pretpostavke za odlaganje već zakazanih lokalnih izbora u Tivtu, Hrvatska građanska inicijativa smatra neustavnim. Stalni pritisci pojedinih političkih subjekata kojima traže odlaganje izbora, suvišni su i neosnovani, obzirom da su oni raspisani i zakazani u skladu sa Zakonskim rokovima.
- Uvođenje posebnog, dodatnog zakona, u periodu manjem od mjesec dana pred održavanje izbora, je krajnje neodgovorno, nekorektno i politički zbunjujuće. Posebice što takvi prijedlozi, uz neprihvatljive poruke i uslovljavanja, dolaze od trenutno vanparlamentarnih stranaka.
Političku utakmicu jedino kroz izbore možemo okarakterisati kao ostvarenje demokratske tekovine.
Hrvatska građanska inicijativa prema anketama i istraživanjima u Tivtu ima odličan  rejting i apsolutno je spremna za samostalni izlazak na izbore 17. travnja.To potvrđuju podaci sa terena, kao i činjenica da se, u toku prikupljanja potpisa podrške za izbornu listu, javio veliki broj građana koji su nam i na taj način dali podršku i ukazali povjerenje. Naši birači prepoznali su naš rad i podržavaju dosljednost, kao bitnu karakteristiku u realizaciji našeg, sasvim sigurno, zajedničkog političkog programa.
Hrvatska građanska inicijativa ponudiće, u izbornom programu i svakodnevnim aktivnostima, rješenja za konkretne probleme od interesa za život i rad građana Tivta.  Naši ciljevi su uvijek bili realni i ostvarljivi, stoga nastavljamo, ne prekidajući kontinuitet uvažavanja prijedloga i sugestija koje svakodnevno dobijamo od naših članova, simpatizera i dugih  građana Tivta.
Naši birači su u nama prepoznali snagu i sposobnost da, djelujući u političkom i skupštinskom životu Opštine, možemo biti od ključnog značaja za realizaciju svih važnih strateških prioriteta Tivta.

S obzirom da su se stekli svi uslovi za izbore, i da niko ne dovodi u pitanje tehničku spremnost nadležnih institucija, HGI smatra da se izbori moraju održati 17.travnja 2016. kako je Zakonom i predviđeno.