Atraktivna umjetnička sezona u Porto Montenegru

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 16. lipnja 2016. - 9:56
Autor: 

Luksuzno nautičko naselje Porto Montenegro u Tivtu i ovog ljeta bit će stjecište suvremene svjetske umjetnosti, ali i prezentacije ex-yu i crnogorske likovne scene inozemnoj nautičkoj klijenteli. Kolaž likovnih ekspresija, stilova i umjetničkih identiteta je raznolik, te će svi ljubitelji umjetnosti uživati u dobro osmišljenom, bogatom konceptu takozvanih art-punktova duž cijelog tivatskog naselja.

 

Zidove Zbirke pomorskog nasljeđa krasit će umjetnine zasigurno velikih imena iz regije – crnogorska galerija Gayo dovodi umjetnika Sava Pekovića, koji će se predstaviti s ciklusom radova Mediterranean Cycle Absence of Presence. Izložba će biti postavljena od 11. do 17. srpnja, a već 18. srpnja na istom mjestu bit će prezentirana umjetnost poznatih crnogorskih umjetnika, braće Mladena i Željka Đurovića. Njihova izložba inspirirana ženom, koja predstavlja čuvara ličnih i povijesnih impresija, a bit će postavljena do kraja srpnja.

Beogradska umjetnica Marija Đurić predstavit će se novom, hrabrom, atraktivnom postavkom Karnevalizacija života, od 1. do 14. kolovoza. Uz moralno i intelektualno pravo da se temom karnevala bavi baš u Boki čija je tradicija maškarada dominantna, Marija podsjeća na veselu stranu života, poigravajući se glamurom i modom, stvarajući velike cipele i raskošne haljine od četiri metra.

 

Selekcija slika pod nazivom Oh! Your Pretty Things, poznate talijanske galerije s Kaprija Liquid Art System, i autora Marca Grassi-ja bit će postavljena od 15. do 30. kolovoza, također u Zbirci pomorskog nasljeđa.

                                                                                         

Vodeća britanska galerija suvremene umjetnosti Mead Carney iz Londona, i ovog ljeta otvorit će svoja vrata, s novim atraktivnim umjetničkim postavkama – nova serija umjetnika Roberta Marsa pod nazivom Zlatno doba, bit će postavljena od 24. lipnja, a prikazat će pop-art stil američkih zvijezda 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća. Robert Mars je u svom studiju u Njujorku stvorio umjetnine koje slave nostalgiju vintage glamura, kroz vrlo autentične igre boje i riječi u tiskanoj formi.

Druga umjetnička edicija u londonskoj galeriji predstavit će radove umjetnika Harland Miller-a, pod nazivom High on Hope, koja će biti postavljena od 27. kolovoza do 2. listopada. Inspiriran slikovitošću Penquin knjiga, Miller je također pod uticajem pop art-a, apstrakcijama i figurativnim slikanjem – slike su duhovite, zajedljive, ali i nostalgične.

Mudro osmišljen koncept art punkt-a podgoričke galerije Pizana, ovog ljeta krasi postavka crnogorskih likovnih stvaratelja u zgradi Ksenija.

Podgorička galerija Konsul će u korporativnoj zgradi kompanije Adriatic Marinas (nekadašnjem Domu Vojske) tijekom ljeta predstaviti dvije postavke aktivnih crnogorskih slikara i vajara. Nautičkoj klijenteli će se od 15. lipnja do 15. srpnja predstaviti umjetnici Tijana Dujović, Željko Reljić, Nikola Radović, Milutin Obradović, Miloš Miki Popović, Vladislav Patrić, Ratko Odalović, a od 15. srpnja do 15. kolovoza zidove galerije će krasiti radovi Nikole Gvozdenovića, Dragana Karadžića, Voja Tatara, Predraga Gazivode i Voja Vlahovića.