Donacija Porto Montenegra vrtiću iz Obrenovca

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 22. listopada 2014. - 13:37
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas - Porto Montenegro, potpisala je danas ugovor o donaciji 10.000 eura s Predškolskom ustanovom Perka Vićentijević iz Obrenovca, čijih je pet područnih jedinica pretrpjelo ogromna oštećenja i trpi teške posljedice uzrokovane svibanjskim poplavama u Srbiji.

 

Jedan od njih je i vrtić Veseljko koji je 11 dana bio pod vodom, a visina vode dostizala je  do 1.7m. Ovo obdanište, površine 1.418 četvornih metara, prije poplava pohađalo je više od 250 mališana. Donacija će biti usmjerena ka nabavki neophodnosti za ovaj vrtić.

 

Sanacija i nastavak rada obrazovnih ustanova koje su oštećene ili uništene u poplavama, veoma je važan uslov za uspostavljanje svih aktivnosti koje čine život u jednom gradu. Obrenovac je grad koji je pretrpio najveću štetu tokom majskih poplava. Ovo je dugoročan projekat, i vjerujemo da ćemo zajedničkim naporima, uspjeti da normalizujemo stanje u svim područnim jedinicama, poručuju iz PU Perka Vićentijević

 

Ovom donacijom kompanija Adriatic Marinas nastavlja svoj društveno-odgovorni angažman prema institucijama kojima je pomoć potrebna, posebno kada je u pitanju dobrobit najmlađih. Vrtić Perka Vićentijević odabran je zahvaljujući preporuci Američke privredne komore iz Podgorice, čiji je kompanija Adriatic Marinas član.