Finale 15. Međunarodnog festivala klapa Perast, 29. i 30. srpnja

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 28. srpnja 2016. - 10:57
Autor: 

Finale jubilarnog, 15. Međunarodnog festivala klapa Perast, održat će se na centralnom trgu, ispred crkve svetoga Nikole u Perastu, u petak i subotu, 29. i 30. srpnja, s početkom u 21 sat.  

Prve večeri, u kategoriji Nove klapske pjesme, nastupit će klape: Jadran - Tivat, Diva - Široki Brijeg BiH, Assa Voce – Podgorica, Incanto – Kotor, Skontradura – Dubrovnik HR i Klapa  Sveti Nikola – Metković HR.

U natjecateljskoj kategoriji Mješovitih klapa nastupit će : Basca – Baška voda HR, Castel Nuovo – Herceg Novi, Jadran – Tivat, a gosti će biti klape Alata - Podgorica  i Trebižat – Čapljina BiH.

Druge natjecateljske večeri, 30. srpnja, ujedno i završne, kada će se proglasiti pobjednici i najbolji izvođači, u kategoriji Ženskih klapa nastupit će: Alata – Podgorica, Diva - Široki Brijeg BiH, Neverin – Kaštel Lukšić HR, O'Dive Bell Canto – Berane, Oršulice – Vodice HR, Salona – Solin HR  i Skontradura – Dubrovnik HR.

U kategoriji Mješovitih klapa nastupit će: Basca – Baška voda HR, Castel Nuovo - Herceg Novi  i Jadran – Tivat.

U kategoriji Muških klapa nastupit će Assa Voce – Podgorica, Kaše – Dubrovnik HR i Kožino – Kožino HR.

Prve festivalske večeri, sutra 29. srpnja, u Muzeju grada Perasta, u 19.30 sati bit će predstavljen četvrti broj časopisa „Lirica“ i „Zbornik radova Ljube Stipišića Delmate“ o kojem će govoriti Jakša Fiamengo, hrvatski akademik i  mr.sc. Mirko Đinđić ispred „Zaklade Delmata“.

Ulaznice za finale 15. Međunarodnog festivala klapa Perast mogu se kupiti prije početka festivala, po cijeni od 5 eura ili uz bonus za dvije kupljene ulaznice - dupli CD, za 13 eura.

Za sve zainteresirane, Festival klapa iz Perasta osigurao je za finalne festivalske večeri, 29. i 30. srpnja, prijevoz brodovima iz Kotora po promotivnim cijenama – povratna karta stoji 5 eura.

Iz Kotora za Perast, polazi brod „Vodena kočija“, u petak 29. srpnja u 19:30 sati, s glavne gradske rive, a u subotu 30. srpnja, u isto vrijeme, brod „Marija D“.