Izložba „Ispričaću ti priču“ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 19. kolovoza 2020. - 7:07
Autor: 

„Ispričaću ti priču“ – naziv je izložbe slika Hane Mirkov, akademske slikarice iz Tivta, koja će biti otvorena u četvrtak, 20. 8.,  u 20 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu.Izložbu će otvoriti Marina Dulović, sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Općine Kotor. Likovnoj publici bit će predstavljen niz od 25 radova pod nazivom „Ispričaću ti priču", koji su nastali u protekle tri godine.

“Svaki rad je kao jedna pozorišna scena mediteranske atmosfere, raskošnog plavetnila, neba ukrašenog milionima zvijezda, tajanstvenih trgova, drevnih gradova, neobičnih situacija… To su priče koje nas čine onim što mi jesmo i nadahnjuju naš život nekom novom energijom. Poetski nadrealizam nudi dijalog sa figurama koje nisu konkretni likovi, one su okarakterisane jednostavno i čisto da bi publici zagolicale maštu. Građa od koje se prave snovi tjera posmatrača da se saživi sa slikom, da uđe u imaginarni svijet i omogući sebi povremeni bijeg iz i od stvarnosti oslobođene iluzije” – stoji u najavi Hane Mirkov.

Akademska slikarica Hana Mirkov rođena je 18. 12. 1989. godine u Splitu. Maturirala je u Srednjoj likovnoj školi „Petar Lubarda“ na Cetinju, a diplomirala na cetinjskom Fakultetu likovnih umjetnosti 2013. godine. Apsolventica je postdiplomskih studija na Akademiji lijepih umjetnosti u Bariju (Italija). Članica je Udruženja likovnih umjetnika od 2012. godine. Za svoj rad nagrađivana je u zemlji i inozemstvu.