Književna večer i koncert u okviru bARS programa

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 23. srpnja 2023. - 12:31
Autor: 

 „Preludij disanja“, prva samostalna knjiga mr. Martine Kosović Piškor, bit će promovirana večeras  od 21 h,  u Dvorcu kralja Nikole. Za Kosović Piškor bit će to i prvo samostalno književno predstavljanje u rodnom gradu.

 „Mr.  Martina Kosović Piškor slovila je za jednu od najtalentovanijih mladih pjesnikinja Crne Gore u srednjoškolskim danima, bila je član jedine urbane skupine mladih stvaralaca u Baru, „Sekcije mladih pisaca“ i, kasnije, Udruženja „Ars Antibari“ u čijim je zbornicima objavljivala pjesme. Završila je Kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je živjela i radila deset godina. Magistarka je edukacije hrvatskog jezika i književnosti, uz prvi stepen znanja znakovnog jezika. Živi u Rijeci gdje je na Pravnom fakultetu završila postdiplomske specijalističke studije – Kriminalističko istraživanje. Od 2012. godine aktivnije je uključena u književni život regiona“ – stoji u najavi organizatora.

Nakon književne večeri, na platou ispred Dvorca kralja Nikole, Mješoviti pjevački zbor „Sempre allegro“ iz Rijeke,  upriličit će koncert „Evropska prijestonica kulture 2020. gradu Baru 2023.“

 „Hor je 2014. godine osnovala dirigentkinja, prof. Helga Dukarić Dangubić, okupivši zaljubljenike u muziku i horsko pjevanje. Kroz svoj program, ovaj hor njeguje i promoviše kulturno stvaralaštvo matičnog područja, riječke, istarsko-primorske i, uopšte, hrvatske muzičke baštine, ali i djela svjetske horske literature.  Na koncertu u Baru, koji organizuje Savez Crnogoraca Hrvatske iz Rijeke, hor će izvesti i splet crnogorskih pjesama“-  stoji u najavi organizatora.

 Koncert počinje u 22 h.