Predstava “Orkanski visovi“ u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 24. srpnja 2017. - 10:14
Autor: 

U utorak, 25.7., s početkom u 21:30h, na maloj sceni Atrija Buća bit će izvedena  kazališna predstava  “Orkanski visovi ”, u produkciji Barskog ljetopisa i Kraljevskog pozorišta Zetski dom-Cetinje.

Uloge u predstavi tumače: Miloš Pejović (Hitklif), Ana Vučković (Keti), Dejan Ivanić (Hindli), Katarina Krek (Neli), Emir Ćatović (Edgar), Jelena Simić (Izabela), Branka Stanić (Frensis), Simo Trebješanin (Ernšo) i Ognjen Raičević (Herton). Scenografiju za predstavu uradila je Jelena Tomašević, dok se kao kostimografkinja predstave potpisuje Lina Leković. Slobodanka Dabović komponirala je glazbu, a dizajn svijetla uradio Elvis Butković.

Redateljica Dora Ruždjak Podolski kazala je da ovaj roman, od koga je krenuo rad na predstavi, sasvim otvoreno govori o ljudskim manama, da ne skriva čovjeka i njegove svijetle i mračne strane.

„Bronte vrlo hrabro sprovodi tabu temu zlostavljanog djeteta, Hitklifa, koji dolazi u tuđu porodicu bez ikakvog pedigrea. Sa tom tematikom, usvajanjem djece, mi se i danas mučimo. Radeći na ovom komadu uvidjela sam da Bronte prvi put u istoriji književnosti govori o razvodu. Bronte je samim tim hroničar svega što se nama danas događa. Mi živimo slobodnije, ali istovremeno opterećenije“, kazala je Ruždjak Podolski.