Dacić novi šampion Europe

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 10. kolovoza 2015. - 9:50
Autor: 

Crnogorski kik boksač Remzija Dacić osvojio je titulu profesionalnog prvaka Europe, u federaciji WAKO Pro, disciplina lou kik.

On je sinoć u Rožajama, u meču za šampionski pojas u kategoriji do 66,8 kilograma, jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Bugarina Dimitra Penčeva.

Sva trojica sudacadala su prednost crnogorskom borcu - Talijan Marko Pakor (48:47), Mađar Gabor Sabo (50:48) i Mitar Kojičić (50:48).

"Bio je težak meč, Pelčev se pokazao kao dobar borac. Od treće runde krenuo sam naprijed, nametnuo sam jak tempo koji moj protivnik nije izdržao. Pokazao sam da sam bolji i zasluženo sam slavio", rekao je Dacić nakon meča.

On je pohvalio publiku i zahvalio joj se na podršci.

Trener novog prvaka Europe, Predrag Lekić zahvalio se na podršci Daciću i najavio da bi Rožaje moglo biti domaćin meča za svjetsku titulu.

Šampionski pojas novom prvaku Europe uručio je predsjednik Općine Rožaje, Ejup Nurković.

Ubjedljivu pobjedu u glavnoj uvodnoj borbi ostvario je Rožajac Dejvid Kajević, u disciplini lou kik, kategorija do 75 kilograma, koji je prekidom u prvoj rundi savladao Mirzu Bećirbašića iz Bosne i Hercegovine (BIH).

Pobjedu od crnogorskih natjecanja ostvario je i Cetinjanin Ilija Vujović, dok su Mitar Nikolov i Emil Pupović doživjeli poraze.

Vujović je u juniorskoj konkurenciji, u kategoriji do 54 kilograma (lou kik), odlukom sudaca na poene (2:1) pobijedio Bosanca Hajrudina Čamdžića.

Nikolov je u disciplini K1, do 86 kilograma, jednoglasnom odlukom sudaca poražen od Ognjena Topalovića iz Hrvatske, dok je Pupović u disciplini ful kontakt, kategorija do 71 kilogram, na poene (2:1) izgubio od Bosanca Nerdina Fejzovića.

U jedinoj ženskoj borbi, u disciplini lou kik do 56 kilograma, Marina Spasić iz Srbije prekidom u trećoj rundi pobijedila je Selmu Baltić iz BIH.