Filip Hrgović: Oj Hrvatska mati, nemoj tugovati... Stiže zlato!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 16. kolovoza 2015. - 9:19
Autor: 

Moji snovi i molitve se ostvaruju. Naslov europskog prvaka je u mojim rukama. Oj Hrvatska mati, nemoj tugovati... Pjevat će večeras mala skupina Hrvata ovdje u Bugarskoj. Zapjevajte i vi kod kuće. Radujte se zbog mene, napisao je Filip Hrgović na Facebooku nakon osvajanja europske titule u superteškoj kategoriji.
Hrgović je dominirao u finalu Europskog prvenstva u Bugarskoj protiv Nijemca Floriana Schulza i slavio jednoglasnom odlukom sudaca.
Zagrepčanin je postao tek drugi Hrvat koji je osvojio europsku titulu i prvi Hrvat na europskom tronu nakon Mate Parlova, koji je osvajao europski naslov u poluteškoj kategoriji u dva navrata, u Madridu 1971. i Beogradu 1973.
- Zlato dolazi u Hrvatsku, ostvario sam svoje snove. Nemam još osjećaj što sam zapravo postigao, ali bit će bolje kad se sve slegne. Drago mi je da rezultati dolaze u kontinuitetu - prva je izjava zlatnog europskog prvaka koji dodaje:
- Plasirao sam se na Olimpijske igre 2016., pa osvojio europsko zlato. Sad se nadam svjetskoj i olimpijskoj medalji. Bilo je lijepo zaokružiti posao olimpijskim odličjem.
Veliki dan za hrvatski boks
Desetak minuta prije nego je Hrgović s trenerom Leonardom Pijetrajem, kolegama reprezentativcima i navijačima ponosno slušao "Lijepu našu", iz ruku predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) Bone Bošnjaka brončanu medalju u poluteškoj kategoriji dobio je Hrvoje Sep, još jedan izdanak Boksačkog kluba Leonardo.
Hrvatski boksači Filip Hrgović i Hrvoje Sep vraćaju se u domovinu u nedjelju navečer, a u ponedjeljak u 12 sati imat će "presicu" u zagrebačkom Westinu.