Diplomatska regata u subotu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 21. listopada 2016. - 8:48
Autor: 

Klub diplomatske regate Crne Gore (Diplomatic Regatta Club of Montenegro) s prijateljima kluba, uz potporu Yacht Cluba Porto Montenegro, organizira četvrtu Diplomatsku regatu u Boki kotorskoj, u subotu, 22. listopada.

Ukrcavanje sudionika regate počet će oko 11 sati u Marini Porto Montenegro na glavnom mulu, nakon čega jedrilice kreću ka akvatoriju Tivatskog zaljeva. Regata kreće kroz kanal Verige, oko otoka Sv. Jurja i Gospa od Škrpjele i nazad. Natječe se osam jedrilica  i šest katamarana, svako u svojoj klasi, u ukupno tri klase.

Među sudionicima su veleposlanici Austrije, Njemačke, Švicarske, Velike Britanije, Bugarske, Grčke, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kosova, Poljske, Turske, Švedske, Slovačke, kao i druge diplomate SAD-a, Srbije, Azerbejdžana (oko 20 članova diplomatskog kora), te predstavnici privrednog i političkog domena kao i najviši predstavnici Vojske Crne Gore, zatim Privredne Komore Crne Gore i Svjetske Zdravstvene Organizacije, OSCE, EBRD i dr. Kao i prethodne godine, na regati će sudjelovati i dvije jedrilice Elan 43 Vojske Crne Gore sa svojom posadom.

Na programu je četverosatno jedrenje, nakon čega će uslijediti Kapetanova večera u organizaciji Kluba Diplomatske Regate Crne Gore (u hotelu Regent) i proglašavanje pobjednika, kao i uručenje donacije Jedriličarskom klubu Delfin.

 

Sportski partner regate je Yacht Club Porto Montenegro, koji je zadužen za realizaciju regate. Ovaj događaj sponzorirali su: Telekom Crne Gore, Azmont Investment, MFIC, Lustica Development, Capital Plaza, CKB, Osmanagić Company, Zetagradnja, Stratex, Celergen, Hotel Regent i Montenegro Charter.