Jedriličari JK "Delfin" na Balkanskom prvenstvu u jedrenju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 08. rujna 2017. - 8:58
Autor: 
 
Jubilarno 50. Balkansko prvenstvo u jedrenju  ove godine  se održava od 5. do 10. rujna. Turska je zemlja domaćin, a prvenstvo su organizirali u Tekirdagu. Na prvenstvu se okupilo 230 jedriličara iz Rumunije, Bugarske, Grčke, Srbije, Turske i Crne Gore, a nadmeću se uklasa Laser. Optimist, Techno293 i 420.  Reprezentaciju Crne Gore čini devet jedriličara iz JK Delfin iz Tivta. 
Jučer je završen drugi natjecateljski dan, ujedno i kvalifikacijske trke. Najbolji rezultat ostvario je Ilija Marković, zauzevši 10. mjesto u klasi Laser Radial. Klupska mu koleginica Irina Kusovac, također u Laseru Radial, zauzela je 22. poziciju. U klasi Laser 4.7 jedre Igor Nikolić 37., Stefan Anđelić 38. i Luka Roćen 46..
U klasi Optimist crnogorska reprezentacija ima četiri natjecatelja. Nakon dva dana i pet kvalifikacijskih jedrenja Nikola Golubović je 60. ukupno, Pavle Musić je 79. Josipa Čelanović je 83. i Danilo Jončić je 89. Jedriličari u klasi Optimist prvenstvo nastavljaju u srebrnoj grupi. Preostala su jos dva natjecateljska dana.