Les 16. na SP u Splitu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 21. rujna 2017. - 8:53
Autor: 

Splitu je završeno Svjetsko prvenstvo za klasu Laser Standard. Jedriličar JK Delfina Igor Les u konkurenciji sa najboljima u klasi na svijetu, završio je natjecanje plasiran na 65. mjesto, odnosno 16. u srebrnoj grupi.

Šampionsku titulu osvojio je Pavlos Kontides, Cipranin. Kontides je 2012. godine Cipru donio prvu ikada medalju s Olimpijskih igara u Londonu. Njegov trener je Jozo Jakelić iz JK Mornar, koji je sa Stipanovićem osvojio olimpijsko srebro ovog ljeta u Brazilu. Drugo i treće mjesto zauzeli su Tom Barton i Metju Vin iz Australije.

Tonči Stipanović se pretposljednjeg dana povukao s natjecanja zbog povrede, a Jurišić je 18. Obojica su bili favoriti za medalju domaćina JK Mornar iz Splita. Naš drugi predstavnik, Milivoj Dukić je 35. Sudjelovanje naših jedriličara na Svjetskom prvenstvu podržalo je Ministarstvo sporta Crne Gore.

JK Mornar i grad Split su bili sjajni domaćini i opravdali povjerenje ukazano za organizaciju ovog vrhunskog natjecanja. Svjetsko prvenstvo je na regatnom polju okupilo 148 jedriličara iz 52 zemlje svijeta.

Predaha nema, pripreme se nastavljaju punom parom za većinu učesnika. Les, sa svojim mlađim klupskim kolegama laserašima Irinom Kusovac i Ilijom Markovićem već sljedeće nedjelje odlazi na  Europsko prvenstvo u Barcelonu, koje se jedri  od 1. do 8. listopada 2017. godine. A ovog vikenda u Tivtu održava se Otvoreno državno prvenstvo od petka 22. do nedjelje 24. rujna, za klase Laser i Optimist.