Održana regata "Memorijal Spasić i Mašara“

Time to read
2 minutes
Read so far

Ponedjeljak, 21. kolovoza 2017. - 8:58
Autor: 

U subotu 19. i nedjelju 20. 8., održana je regata "Memorijal Spasić i Mašara" za sportske klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial, u organizaciji JK Delfin iz Tivta. Ljubitelji jedrenja imali su priliku da uživaju u dva dana zaista zanimljivih natjecanja na regati "Memorijal SpasićMašera", koja ima višedecenijsku tradiciju. Organizator je bio Jedriličarski klub "Delfin" iz Tivta, a sudjelovanje su uzeli klubovi "JugoleGrakalić" iz Herceg Novog, "Lahor" iz Kotora i "Jovo Dabović" iz Baošića.

Vremenski uvjeti su išli na korist  članovima Jedriličarskog kluba "Delfin" iz Tivta posebno u subotu. Prvog dana, jedrene su tri regate,  a jedriličari su se borili soštrijalom jačine od 6 do 15 čvorova. U nedjelju je vjetar bio slabijeg intenziteta,  jedrena je samo jedna regata, a jačina jugoistočnog vjetra je iznosila od 4 do 6 čvorova.

U klasi Optimist koja je osnova za olimpijske klase, i preko koje su do medalja na svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama prošli svi najbolji jedriličari i jedriličarke planete,  u generalnom plasmanu prvi je bio Nikola Golubović, drugi Pavle Musić a treći Danilo Jončić svi iz "Delfina". Golubović i Jončić su nedavno sudjelovali  na Europskom prvenstvu u klasi Optimist u bugarskom Burgasu, gdje su stekli značajno iskustvo.

U konkurenciji jedriličara do 12 godina, također  u klasi Optimist prvo mjesto je osvojio Pavle Musić, drugo Vasilije Kurbanović i treće Petar Klakor svi iz kluba "Delfin" iz Tivta.

U konkurenciji jedriličarki prvo mjesto je osvojila Josipa Čelanović iz JK Delfin, druga je bila Nina Strahinja iz JK Lahora,  a treća Romina Rackovićtakođe iz JK Lahor.

U klasi Laser Radial jedriličari kluba "Delfin" su potvrdili dominaciju u Crnoj Gori. Osvojili su sve tri medalje.  Ilija Marković zlato, Irina Kusovac srebro i BalšaDojkić broncu. Ilija Marković i Irina Kusovac su nedavno sudjelovali  na Svjetskom prvenstvu za juniore u belgijskom New Portu. Ilija je bio 21. u konkurenciji jedriličara do 16 godina, a oboje su bili srebrnoj grupi najboljih jedriličara Planete.

U klasi Laser 4.7. prvo mjesto je osvojio Igor Nikolić iz JK Delfin, drugi je bio Stefan Anđelić također iz JK Delfin dok je  Petar Kovačević iz JK Lahor bio treći.

Organizacija natjecanja je prošla bez problema, kao i svečanost na kojoj je g.din Artur CostaSimes, direktor prodaje i marketinga u kompaniji Porto Montenegro dodijelio nagrade najboljim jedriličarima.Na kraju, osmijeh na licima svih sudionika  je bio jasan znak da je natjecanje prošlo u najboljem redu, da se svi zadovoljni vraćaju kućama, motivirani da nastave s još jačim radom u cilju unapređenja jedrenja kao sporta u Crnoj Gori.

Ono što sigurno raduje sve ljubitelje jedrenja u Crnoj Gori je podatak da broj sudionika raste iz godine u godinu. Pored toga, više je nego jasno da  jedrenje kao sport u Crnoj Gori  napreduje iz dana u dan na radost zaljubljenika u ovaj divan sport.

Podsjećanja radi, bliži se najvažniji događaj sezone kada je jedrenje u pitanju,  a to je Svjetsko prvenstvo u klasi Laser standard. Domaćin je Split, a ugled Crne Gore branit će Igor Les iz JK "Delfin" iz Tivta i Milivoj Dukić iz JK "JugoleGrakalić" iz Herceg Novog.