Posljednji natjecateljski dan

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 11. kolovoza 2019. - 8:49
Autor: 

U Tivtu je nastavljena tradicionalna regata "Memorijal Spasića i Mašere" u organizaciji JK Delfin, na kojoj pored jedriličara domaćina JK Delfin, sudjeluju JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog, JK Lahor iz Kotora, JK Jovo Dabović iz Baošića i JK Orsan iz Dubrovnika. Drugog dana natjecanja koje traje još danas, odjedrene  su dvije regate, a termički vjetar je bio jačine od tri do pet čvorova. Veliki problem za jedriličare bilo je i izuzetno toplo, gotovo tropsko vrijeme.

U klasi Optimist u generalnom poretku prvo mjesto posle drugog dana zauzima aktualni državni prvak Pavle Musić, drugo Viktor Lesjak i treće Andrija Marković, sva trojica iz JK Delfin. Jedriličari kluba Delfin iz Tivta drže sva tri prva mjesta u konkurenciji do 12 godina.  Lesjak je prvi, Marković drugi, dok se na trećoj poziciji nalazi Tea Čelanović. Tea uoči posljednjeg dana drži lidersku poziciju u konkurenciji djevojčica, ispred jedriličarki Lahora iz Kotora, Nine Strahinje i Vanje Strahinje.

U klasi Laser 4.7 prvo mjesto drži Nikola Golubović, jedriličar JK Delfin, drugi je Robert Moris iz JK Jugole Grakalić, a na trećem mjestu se nalazi Vasilije Kurbanović iz JK Delfin.  U klasi Laser Radial prvi je Ilija Jončić, drugi je Stefan Anđelić, a treći Luka Roćen, sva trojica iz JK Delfin.