Poraz Partizana koji obećava

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 16. rujna 2018. - 9:00
Autor: 

Rukometaši Partizana poraženi su u prvom kontrolnom meču u Dubrovniku od istoimene domaće ekipe sa 31:28. Novi duel istih rivala zakazan je za srijedu u Tivtu.

Poslije poraza nitko nije zadovoljan, ali stručni štab Partizana ima razloga za zadovoljstvo. Ekipa je poslije desetak dana kondicijskih priprema, bez rada s loptom, prvi put izašla na teren odigrati utakmicu. Momci koje vodi Dejan Stjepčević su izgledali veoma dobro. Vodili su sa 21:18, na desetak minuta prije kraja, ali je tada zbog lakše povrede parket napustio Gavrilo Samardžić, Tivćanima je ponestalo svježine i snage, a ekipa Dubrovnika je to iskoristila da napravi preokret.

„Bio nam je ovo prvi meč poslije rada bez lopte. Vidjelo sa da smo djelovali dobro na terenu dok nam nije nestalo svježine i snage. U sezoni koja slijedi nismo opterećeni imperativima, niti osvajanjima trofeja. Međutim, imamo dobar tim, pozitivna energija će biti jedan od najjačih aduta. Pored toga većina igrača iz prošle sezone je ostala u Partizanu pa nećemo imati problema sa uigravanjem“, naglasio je Dragoslav Samardžić, stameni pivotmen.

Partizan je djelovao dobro. Na golu su bili Ivan Čule i Jakov Sinđić koji su branili i prošle sezone. Vidjelo se da polako ulaze u željenu formu. Bekovska linija u sastavu Nemanja Drakulović, Đorđo Perunićić, Veselin Drakulović, Filip Blečić djelovat će moćno, samo da stekne još malo snage i kondicije. Iluzorno je naravno trošiti riječi koliko će nedostajati sjajni rukometaš i čovjek Goran Lasica koji je završio karijeru.

Gavilu Samardžiću će na poziciji pivota pomagati Veselin Drakulović, a snaga Partizana u sezoni koja sledi će biti vihorna krila Aleksa Perišić i povratnik poslije povrede Vuk Kaluđerović, odnosno Balša Dobrović koji je već u prvom meču pokazao da će biti veliko pojačanje tima iz Tivta.