Rukometna groznica sutra u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 20. listopada 2017. - 9:53
Autor: 

Rukometna groznica polako,  ali sigurno trese Tivat, Cetinje, a slobodno se može reći i sve zaljubljenike u rukomet. U subotu, s početkom u  18 sati u Dvorani „Župa“ u Tivtu snage će odmjeriti aktualni šampion Crne Gore Partizan 1949.  i Lovćen sa Cetinja koji je prošle sezone osvojio Kup. U pitanju je duel ekipa koja će bez ikakve dileme voditi bespoštedni rat za osvajanje trofeja u sezoni koja je počela.

„Partizan 1949. je dobro počeo sezonu. Nisu briljirali puleni Dejana Stjepčevića,  ali su i pored toga stigli do pobjeda u duelima sa Komovima, Jedinstvom iz Bijelog Polja i Mornara. Odmah po završetku meča s Baranima stepen borbene gotovosti je podignut na maksimalan nivo. U Tivat stiže Lovćen, stiže rival koji želi da otme trofej namijenjen najboljem u Crnoj Gori iz vitrina Partizana“.

„Očekujem pravi rukometni spektakl. Uvjeren sam da će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta, jer će na parketu vojevati dvije najbolje ekipe u Crnoj Gori. Na osnovu prikazanog u prva tri kola blaga prednost je na strani Lovćena, jer su sve rivale dobili glatko i ubjedljivo. Međutim, sada ih čeka mnogo teži posao. Podigli smo intenzitet rada, povećali agresivnost u odbrani i disciplinu u napadu. To se moglo vidjeti već protiv Mornara u Baru. Imali smo sedam dana da se pripremimo. Nemamo povrijeđenih igrača, spremni smo za borbu do posljednjih atoma snage“ rekao je trener Partizana Dejan Stjepčević za Sport Klub.

„Prema informacijama koje stižu sa Cetinja, Lovćen ima velikih problema s povrijeđenim igračima. Predsjednik kluba Vido Đakonović je najavio dolazak  Lovćena  u Tivat bez trojice, a možda i četvorice igrača iz prve postave“.

„Nikada nisam analizirao rivala, niti je Partizan igru bazirao na protivniku. Nastojimo da nametnemo naš stil, da našim kvalitetima stignemo do cilja. Fokusirani smo na meč koji sledi. Kada kažem da smo fokusirani onda to znači da mislimo samo o tome kako da mi odigramo ono što smo planirali. Lovćen forsira brzu igru, sa mnogo kontranapada. Imaju opasna krila i bekove, jako dobrog golmana. Pokriveni su na svim pozicijama. Da ne bude zabune i mi imamo adute, a njih ćemo prezentovati na terenu“ rekao je Dejan Stjepčević.

 „Tako je svaki put kada igraju Partizan i Lovćen u poslednje dvije, tri godine. Tačno je da utakmica koja sledi ne donosi trofej, ali donosi značajnu psihološku prednost, stabilnost koja bi mogla da bude presudna u nastavku sezone kada se bude odlučivalo o tituli i trofeju u Kupu. Naš cilj su oba trofeja, a prioritet titula. Uradićemo sve što je u našoj moći da trofej ostane u Tivtu. Imamo snage i kvaliteta da to i uradimo.“ naglasio je trener Partizana za Sport Klub.

Utakmica Partizan 1949 - Lovćen počinje u 18 sati u subotu, a poprište duela bit će Dvorana „Župa“ u Tivtu. Očekuje da se će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mesta.