Porto Montenegro domaćin Europskog Match Race-a

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 12. rujna 2018. - 10:09
Autor: 

Porto Montenegro Jahting klub je domaćin Završnog finala tradicionalne Europske Match Race ture – velikog dvobojskog jedrenja, koje je zakazano za 14.9.,  15.9.  i 16. 9. Europski Match Race Tour, koji se sastojao od sedam stanica i velikog finala je Match Race format, kreiran u cilju promocije dvobojskog jedrenja, i afirmacije jedriličara i mornara mlađih generacija, kako bi se međusobno natjecali  i napredovali u svjetskom rangu.

 „Fantastična inicijativa koja dvobojskom jedrenju daje novu dimenziju. PM Jahting klub je izabran kao EMRT stanica i regatni domaćin, zbog svoje izuzetnosti  u organizaciji regata, posebno kada je u pitanju dvobojsko jedrenje, izvrsnih sadržaja i uslova jedrenja u akvatorijumu tivatskog zaliva, koje s velikim zadovoljstvom svake godine iskusim2, akcentirao  je Neven Baran, jedan od osnivača i organizatora Europskog Match Race-a.

 „Ovo je prva godina u kojoj radimo Grand Finale – imaćemo šest timova koji se takmiče za pobjedu Match Race turneje. Jedriličari će koristiti našu jedriličarsku flout, J70 jedrilice. Timovi dolaze iz Francuske, Slovenije, Austrije, Poljske I Hrvatske“, ističe Jenny Putock, menadžerica Jahting kluba Porto Montenegro.

 Ovakve vrste događaja imaju za cilj i promociju Crne Gore kao izuzetno atraktivne destinacije i van ljetne sezone.