Tisuće navijača dočekalo Hajdukovce

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 23. studenog 2014. - 10:15
Autor: 

Tisuće navijača došlo je na doček igračima i vodstvu Hajduka koji su odbili igrati utakmicu s Dinamom u 16. kolu HNL-a. Poljud je doslovce gorio, a podrška koja je pristigla Splićanima iz cijele Dalmacije, Hrvatske i BiH jasno govori da ovdje više nije riječ samo o spornim ''crnim listama'' i neodigranom derbiju, već o pravom buntu protiv apsolutističke vlasti HNS-a.

Biti će zanimljivo vidjeti reakciju glavešina hrvatskog nogometa, koji se već duže vrijeme ponašaju kao da ih se sve ovo nimalo ne tiče.

Ante Majić (član NO-a Hajduka) izjavio je: "Ovo je namještena igra između HNS-a, Dinama i policije. Svima je bilo jasno da su dobro koordinirani, te čak nisu ni pristali na odgodu od jednoga sata kako bi svi navijači došli na stadion."

Kad uzmemo u obzir ''loptanje'' nadležnostima za slučaj ''liste'' i prebacivanje odgovornosti između Dinama, PU zagrebačke i PU splitske, definitivno neke stvari nisu jasne oko ovoga što se danas dogodilo. Unatoč priopćenju od strane policije, i dalje nismo saznali odgovor na ključno pitanje ovog slučaja - tko je i iz kojeg razloga izradio listu navijača od 92 imena (premda samo 37 navijača s te lste ima zakonom valjanu zabranu dolaska na stadione).

Ipak, jedan dio javnosti smatra da je uprava Hajduka teško pogriješila donošenjem odluke da se bojkotira derbi smatrajući da su se čelni ljudi Bijelih dodvoravanjem navijačima narugali hrvatskom nogometu kojem i sami pripadaju.