Uspješno održana prva regata u zaljevu Trašte

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 03. lipnja 2019. - 12:13
Autor: 

Proteklog vikenda Luštica Bay je bila domaćin regate Luštica Bay Cup za klase Laser i Optimist. Regata je organizirana u suradnji s domaćim klubovima iz Tivta, Kotora I Herceg Novog - JK Delfin, JK Lahor i JK Jugole Grakalić. Vremenski uvjeti  su maksimalno išli na ruku organizatorima, pa su jedriličari uživali u jedrenju po maestralu jačine 6 do 10 čvorova  i sunčanim danima na izazovnom regatnom polju u zaljevu Trašte. Tijekom tri dana jedreno  je šest regata u svim klasama.

Pobjednik u  klasi Optimist  u generalnom plasmanu je Pavle Musić, drugo mjesto je osvojio Petar Klakor, obojica jedriličari JK Delfin. Jedriličarka JK Lahor Romina Racković osvojila je treće mjesto. Romina je pobjednik u konkurenciji djevojčica, njena klupska drugarica Nina Strahinja je druga, a treća je Nikolina Klakor iz JK Delfin. U konkurenciji do 12 godina prvi je Petar Klakor, JK Delfin. Drugo mjesto osvojio je Andrej Drakulović i treće Marko Vujović, jedriličari kotorskog Lahora.

U klasi Laser 4.7 Nikola Golubović iz Delfina je očekivano na prvom mjestu. Danilo Jončić, JK Delfin, je na drugom mjestu i na trećem je Miloš Vujović iz Lahora.

Delfinov jedriličar Ilija Marković je na prvom mjestu u klasi Laser Standard, drugi je Stefan Anđelić, JK Delfin, i Luka Ognjanović, JK Lahor je treći.

Regata je proizišla iz dugogodišnje podrške kompanije Luštica Bay mladim jedriličarima JK Delfin.

"Veoma smo zahvalni na dugogodišnjoj podršci i sjajnom domaćinstvu i organizaciji Luštica Bay Cup-a. Ovom regatom smo saradnju podigli na viši nivo. Infrastruktura i logistika Luštice Bay učinila nam je dostupno jedrenje u zalivu Trašte. Izlazak na otvoreno more za nas je značajna opcija za treninge," rekao je  Ilko Klakor, trener JK Delfin i selektor reprezentacije Crne Gore.

"Regatno polje zaliva Trašte je lijep izazov za naše jedriličare i zaista su uživali u ova tri dana jedrenja. Radujemo se započetoj saradnji sa kompanijom Luštica bay i vjerujemo da će to biti na obostrano zadovoljstvo“, izjavio je Filip Petričević predsjednik JK Lahor i RO Luštica Bay Cup.