Završena prestižna regata EST 105

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 02. svibnja 2017. - 9:09
Autor: 

Šezdeset tri jedrilice  s  preko 500 članova posade, sudjelovale  su na prestižnoj međunarodnoj regati EST 105, koja je startala u Bariju i nakon 110NM preko Jadranskog mora, uplovila u akvatorij Bokokotorskog zaljeva – pobjednik regate je jedrilica Buena Vista, kluba Cus Bari, koja je prešla regatno polje za svega 33h 25min. Drugo mjesto osvojila je jedrilica Neopoliba, također  kluba Cus Bari, a treće Alozee, KLUBA C.N. Porto Civitanova.

Regata je jedrena u dvije klase, ORC koja je imala cilj u Portu   Montenegru i LIBERA koja je imala za cilj Herceg Novi.

Zaljev Boke kotorske, koji je dio pod UNESCO zaštitom, s  njegovom raznolikom i interesantnom obalom i planinskim vrhovima u zaleđu, idealan je za jedriličare, a Porto Montenegro je jedna od najatraktivnijih novih marina u Europi, istakao je Generalni tajnik Univerziteta za sport u Bariju, PasqualeTriggiani, dodajući da je ova regata idealan način da započne ljetna nautička sezona 2017.

Ceremonijalna dodjela nagrada regate organizirana je u PortuMontenegru. Neke od najvećih jedrilica ove regate bile su vezane u marini Porto Montenegro, a posada je uživala u sadržajima nautičkog naselja.