Iz Pule gondolom krenuli u Veneciju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 15. svibnja 2014. - 11:49
Autor: 

Unatoč jakom vjetru koji je već s prvim bojama zore naznačio da uvjeti za plovidbu baš i nisu najpovoljniji, hrabri talijanski trojac otisnuo se danas ujutro s Riječkog gata u gondoli put Venecije. Kao što smo proteklih dana već pisali, venecijansku gondolu staru 56 godina na kamionu su u Pulu doveli i u more spustili 74-godišnji Giancarlo Falcier i 77-godišnji Alessandro Angiolin te snimatelj Nicola Salvemini.

Riječ je o liječnicima bolnice u Padovi koji su se na ovaj simbolični način pridružili tamošnjem projektu pod pokroviteljstvom Grada Padove, a za pomoć tamošnjoj bolnici pod nazivom "Grad nade - Citta' della speranza".

Plan im je iz Pule bio obići Novigrad i Umag pa Puntu Savudrija odakle bi presjekli Jadransko more prema talijanskoj obali i mjestu Grado. Trojac bi gondolom kroz Canal Grande trebao doveslati u Veneciju, a za taj put planiraju da će im trebati dva dana. Iako ih je na dolasku na rivi dočekao gradonačelnik Boris Miletić, na jučerašnjem ispraćaju mahnuo im je tek naš fotoreporter.

Izvor: Glas Istre