Korčula- Kinesko izaslanstvo dočekali gradonačelnik i Marko Polo

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 26. svibnja 2014. - 10:07
Autor: 

U posjet Korčuli danas je doputovalo izaslanstvo NR Kine na čelu sa zamjenicom kineskog premijera Liu Yandong, a iskrcalo se na istom mjesto zapadne gradske obale odakle je Marko Polo 1271. godine kao 17- godišnji mladić krenuo s ocem i stricem na put u Kinu .

Na korčulanskoj obali gradonačelnik Vinko Kapelina u društvu Marka Polo (glumio ga Tonći Bazdarić) gostima iz Kine poželjeli su ugodan boravak u Korčuli- gradu Marka Pola.

U razgovoru sa zamjenicom kineskog premijera i veleposlanicom NR Kine u Hrvatskoj Deng Ying, najavljena je suradnja Korčule i grada Yang Soa u kojemu je Marko Polo bio gradonačelnik, a u planu je i bratimljenje s tim gradom te gospodarska suradnja, doznaje se od korčulanskog gradonačelnika.

Zamjenica kineskog premijera Liu Yandong je pohvalila nastup ženske klape Tiramol te je poželjela da se takve kulturno umjetničke grupe pozovu na festivale u Kini.

Gosti su uz stručno predavanje prof. Stanke Kraljević upoznali povijest Korčule, grada i otoka, posjetili su i rodnu kuću Marka Pola te korčulansku katedralu a potom gledali Morešku, čuveni ples s mačevima koji su izveli članovi HGD “Svete Cecilije"