„Dvanaest vjekova Bokeljske mornarice 809-2009“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 22. studenog 2014. - 9:13
Autor: 

Drevna Bokeljska mornarica iz  Kotora, poklonila je Pomorskoj biblioteci, povodom obilježavanja pedeset  pete obljetnice postojanja i rada Fakulteta za pomorstvo u Kotoru, kapitalnu monografiju „Dvanaest vjekova Bokeljske mornarice 809-2009“.

 Admiral Bokeljske mornarice, kapetan Ilija Radović, koji je Pomorskoj bibilioteci uručio ovu monografiju je naglasio značaj kojiima  Fakultet za pomorstvo Kotor za razvoj pomorstva Crne Gore, kao i za njegovanje tradicije bokeljskog pomorstva.

 Ovom prigodom, kapetan Radović je  evocirao uspomene na početku rada ove visokoškolske ustanove. Također, on je apostrofirao da je Bokeljska mornarica Kotor opredijeljena da usko surađuje s ustanovama pomorskog obrazovanja Crne Gore, kako bi mladi naraštaji pomoraca, pored suvremenih znanja i vještina iz pomorstva stečenih u nastavnom procesu, bili uvijek svjesni i slavne pomorske prošlosti svojih predaka – pomorske tradicije koju baštini Bokeljska mornarica. 

 Upravnica Pomorske biblioteke Ruža Danilović u ime Pomorske biblioteke zahvalila je kapetanu Iliji Radoviću na vrijednom poklonu.