Luštica Bay kao bezuvjetna pomoć Općini Tivat

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 18. prosinca 2014. - 11:45
Autor: 

Predsjednik Općine Tivat Ivan Novosel i izvršni direktor kompanije Luštica development a.d. Darren Gibson danas su  potpisali  novi Ugovor o sponzorstvu za 2015. godinu.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo da saopštim da danas kao dio naše podrške socijalno i kulturnom  socijalnom razvoju ove oblasti potvrđujemo našu podršku Opštini  Tivat i zajednici Tivta za 2015. godinu kroz sporazum o donaciji sredstava kroz iznos od 150.000 eura. Planiramo  da kroz naš projekat Luštice Bay promovišemo zdrav i aktivan način života i našu pomoć usmjerimo na sport, zabavu i kulturne aktivnosti. Sledeće godine uz podršku sportu, zdravstvenim i kulturnim ustanovama takođe ćemo nastojati da podstaknemo razvoj energetskog, poljoprivrednog, kao i obrazovnog sektora. Tokom posljednje četri godine uložili smo više od pola miliona eura u društveno odgovorne projekte u mnogim crnogorskim gradovima. Pomogli smo razvoj lokalne zajednice kroz finansiranje kulturnih aktivnosti i pomoć socijalno ugroženima. Sporazum koji smo potpisali proširuje opseg našeg  sponzorskog  ulaganja u pomoć drugim sektorima u ovom područjima gdje je pomoć i potrebna. Koristim ovu priliku da vam zahvalim na vremenu i  poželim sve najbolje"- rekao je Darren Gibson.

Nakon njega nazočnima se obratio predsjednik Općine Tivat Ivan Novosel, te izrazio izuzetno zadovoljstvo zbog današnjeg potpisivanja i zahvalio na svemu do sada urađenom kao i  na doprinosu i razvoju lokalne zajednice, te da se nada da se nastavlja s  jednom dobrom   praksom.

Ovo je samo još jedan dokaz da će Tivat  samo nastaviti da se razvija i  da bude prepoznatljiv. Luštica Bay je kompanija  koja je prepoznatljiva kao kompanija  koja ulaže i radi na boljitku Općine što se prepoznaje i vidi.