Obilježen jubilej Muzičke škole Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 26. studenog 2014. - 10:30
Autor: 

Sinoć je u Koncertnoj dvorani Muzičke škole Tivat održan svečani koncert povodom obilježavanja 50 godina postojanja i rada Škole. U okviru jubileja, tijekom cijele godine održat će se niz događanja.

U tijeku je  prikupljanje starih fotografija, svjedodžbi i ostalog materijala koji će se naći na izložbi koju će u školi tijekom drugog polugodišta ove školske godine -2014/15.
Nazočili su i učenici iz prve generacije- školske 1964/65.

Bitno je naglasiti da je kao prva glazbena škola u Crnoj Gori otvorila odsjek limenih puhača (horna i truba) i nakon razdoblja od godine dana pokazala veoma vrijedne rezultate. Odličnom suradnjom s NVO „Ars praesentia“ realizirane 11 godina zaredom Međunarodne radionice za puhačke instrumente u Tivtu, koje su posjetili ne samo učenici glazbenih škola iz Crne Gore nego i zemalja: Italija, Njemačka, Japan, Mađarska, Hrvatska, Srbija, BiH, Slovenija, Makedonija itd.

Između ostalog, posjetitelji su bili u prilici čuti skladbe poput Adios muchachos (J.C. Sambers), Tanec (E. Jenkinson), Ruska igra (Šenberjev), When I`m sixty four (J.Lennon, P.Mc Cartney), Bure(J. Kriger)…