"Ono sve što znaš o meni"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 06. srpnja 2014. - 10:53
Autor: 

"Ono sve što znaš o meni"

U sklopu festivala Kotor Art-a, 13. Don Brankovi dani muzike počeli su sinoć u Kotoru koncertom  "Ono sve što znaš o meni" Arsena Dedića i Gabi Novak u pratnji pijaniste Matije Dedića.

"U Kotor sam dolazio od malih nogu, to je grad u kojem sam imao prijatelje koji nisu više s nama, Vaska Lipovca, don Branka Sbutegu koji je i pokrenuo ovu festivalsku priču. Kotor je čaroban, to je grad u kojem bi mogao živjeti, osim mjesta gdje živim" - kazao je Dedić pozdravljajući publiku.

Brojna publika na Ljetnoj pozornici uživala je u starim i novim hitovima.

Trinaeste po redu Don Brankove dane muzike, kao glazbeni segment Kotor Art-a, ove godine publici će predstaviti ukupno petnaest programa.

Među solistima najavljena su velika imena svjetske scene, violinista Stefan Milenković, pijanista Boris Berezovski, zatim Slavomir Zubžicki, umjetnik koji će prvi put u Crnu Goru donijeti orguljsku violu – instrument koji je prije nekoliko mjeseci konstruirao i predstavio svjetskoj javnosti.

Na festivalu će natupiti klavirski trio „Brams“, „Ansambl 4.1.“, Festivalski kamerni orkestar, violinistica Lidija Bajić, trubač Paćo Flores, Josipa Lisac, kao i pijanista Ratimir Martinović, umjetnički direktor Don Brankovih dana glazbe.

Ljubitelji umjetnosti kroz brojne programe prisjetit će se narednih dana izuzetnog čovjeka, intelektualca, glazbenika, humaniste, erudite Don Branka Sbutege, koji je bio jedan od osnivača Kotor Art-a i njegov počasni predsjednik.

Don Brankovi dani muzike završavaju se 13.kolovoza.