Priopćenje HGI Tivat

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 17. svibnja 2014. - 11:09
Autor: 

Hrvatska građanska inicijativa

Prenosimo zvanično priopćenje Hrvatske građanske inicijative na objavljen tekst "Abović istupio iz stranke, ali zadržao mandat u SO Tivat".

"Uslijed traženja od strane većeg broja članova Hrvatske gradjanske inicijative na reagiranje, povodom istupanja g. Miomira Abovića iz naše političke stranke dajemo sljedeće priopćenje:

Zatečeni smo postupkom istupanja našeg doskorašnjeg člana HGI-a i načinom na koji je to uradio, pri tome poštujući njegov osobni izbor.

Za svakoga člana koji pristupi našoj stranci očekujemo da ostvari iskrenu suradnju poštujući ljude s kojima surađuje, a time i organe stranke za koje djeluju.

Stojimo iza činjenice da smo g. Miomira Abovića kao člana naše stranke maksimalno ispoštovali i dali apsolutno povjerenje po pitanju angažiranja u ime HGI-ja.

Za očekivati je da prilikom pristupanja političkoj stranci svaki član prije pristupanja prihvati Statut i Program stranke, kao i način na koji stranka radi, što smo očekivali i od g. Miomira Abovića.

HGI je u g. Miomiru Aboviću prepoznala potencijal koji je mogao i trebao da pomogne na objedinjavanju i jačanju kompaktnosti Hrvatske zajednice i zbog toga je u stranci u samom startu bio toliko visoko pozicioniran.

To je podrazumijevalo visoko mjesto na izbornoj listi HGI - ja, čime smo mu omogućili ulazak u općinski Parlament, članstvo u UO Centra za očuvanje kulture manjina i ostala angažiranja, a za koja je i uredno mjesečno honoriran.

Veoma smo iznenađeni razlozima koje je g. Abović naveo u medijima kao osnovu za istupanje iz stranke, a znajući da je pritom bio upoznat i učestvovao u svim aktivnostima i odlukama koje su donošene.

Indikativno je kad god HGI i cjelokupna Hrvatska zajednica napravi uzlet na političkoj i društvenoj sceni uvijek se pojavi instruirano djelovanje koje smišljeno i caljano radi na način da se obezvrijede postignuti rezultati. Tim više čudi što se ponovo otvaraju teme koje su zaključene, a pri čemu za sve to postoji uredna dokumentacija, informacije na sajtovima dostupnim javnosti , kao i konačna odluka Tužilaštva o navodnim financijskim malverzacijama.

HGI je ideja hrvatskog naroda i drugih u CG koji podržavaju Statut i Program naše stranke. Stranka smo koja ključne odluke donosi na svojim stranačkim organima, gdje svako iznosi slobodno svoje mišljenje.

Konačno stranka ima isti stav prema svim njenim članovi i biračima, a što bi g. Abović trebao da zna jer nije izabran u lokalnoj skupštini ni kao profesor, ni kao Miomir Abović već sa izborne listi HGI-ija. Stoga poštivajući legalitet odluke da zadrži mandat odbornika, držimo upitnim koliko je moralna takva odluka, no svakako mu želimo sreću u daljnjem radu".

HRVATSKA GRADJANSKA INICIJATIVA

Dipl. ing. Marija Vučinović predsjednica