Proslavljena obljetnica HGI-ja

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 06. rujna 2014. - 10:42
Autor: 

Sinoć je u Domu kulture „Gracija Petković“ u Tivtu održana proslava dvanaeste po redu obljetnice Hrvatske građanske inicijative.

„Nakon dvanaest godina našega postojanja danas možemo kazati da smo respektabilna politička stranka i da smo se sa zaista malim brojem naših glasača involvirali u najviše državne institucije, kako zakonodavne tako i izvršne vlasti. Naravno, involvirani smo i u izvršnoj vlasti u Tivtu i Kotoru, i to je samo jedan dio našega djelovanja“, kazala je predsjednica HGI-ja i ministrica u Vladi Crne Gore, gospođa Marija Vučinović.

Gospođa Vučinović je naglasila da je HGI postala prepoznatljiva stranka na crnogorskoj političkoj sceni, usprkos izvjesnoj medijskoj kući koja ih uporno proziva: „Sigurno naši uspjesi mnogima smetaju, ali mi idemo hrabro dalje i borit ćemo se na političkoj sceni shodno našoj veličini i jačini.“

Posjetitelji su uživali u glazbenim izvedbama vokalno- instrumentalnog sastava „Lungo mare“ iz Kotora. Kao iznenađenje večeri  nastupila je profesorica Nada Baldić, koja je svojim prepoznatljivim vokalnim sposobnostima izazvala oduševljenje nazočnih.

Nakon koncerta, u holu Doma kulture bio je upriličen domjenak gdje se uz glazbu nastavilo druženje simpatizera i članova Stranke. Ugodnom druženju pridružili su se i članovi iz Podgorice i Bara.

Među nazočnima su bili i njezina ekselencija veleposlanica Republike Hrvatske u Crnoj Gori, gospođa Ivana Sutlić Perić, konzul Republike Hrvatske u Crnoj Gori, gospodin Hrvoje Vuković, kao i predsjednik Hrvatskog građanskog društva, gospodin Mirko Vičević.