Restaurirana slika ponovno u crkvi svete Ane u Peanima

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 26. studenog 2014. - 13:31
Autor: 

Prekjučer je, nakon restauriranja,  u crkvu svete Ane u Peanima postavljena slika istoimene svetice i zaštitnice ove  prekrasne crkvice . Sliku Svete Ane  na pripadajuće su počasno  mjesto na oltarnu palu zajedničkim snagama  postavile Mira Škanata, Lucija Petković  i Milanka Vuksanović. Gospođa Petković, inače rodom Pean, bila je naročito  ganuta  što  joj  je  kao predstavnici starosjedilaca ukazana počast  da  postavi restauriranu sliku Svete Ane na predviđeno mjesto.   

Ovom svečanom činu su, uz nekolicinu starosjedilaca i mještana, nazočili i don Milidrag Janjić, župnik crkve svetog Antona u Tivtu , i don Filip Janjić, župnikcrkve svetog Ivana Krstitelja u Budvi, kao i predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, Zvonimir Deković.

Inicijatori i glavni organizatori ideje  su Nikica Škanata i Vicko Petković koji su se u više navrata dokazali kao  iskreni štovatelji brižni čuvatelji baštine katoličkih crkvica na području tivatske općine.  

Vjerujemo da će i ovaj događaj, uz obnovljeni plato i uređenu okolicu  crkve svete Ane u Peanima,  doprinijeti tome da Peani  postanu jedno od omiljenih izletišta lokalnog stanovništva,  turista i  hodočasnika.